Egy-kettő-B3

Oschersleben_Borkovic & Homola

Fotó: TCR Official

Oscherslebenben, Németországban zárja a TCR az európai szezont ezen a hétvégén. Ebben a szezonban egyik sorozatban sem meglepő, hogy esik az eső, így volt ez ma is, ráadásul a pálya egyik fele nagyon vizes, a másik fele pedig nagyon száraz volt a második szabadedzés alatt. Szerencsére azonban az időmérőre kisütött a nap és felszáradt a pálya is.

A nemzetközi TCR a hétvégén együtt fut a német TCR-rel (akiknek ez egyben az idényzárót is jelenti), így több versenyző is nevezett a német sorozatból a nemzetközibe is (megtehetik, hiszen az autók gyakorlatilag egyformák).

Az időmérő edzésen különösebben említésre méltó dolog nem történt, normál mederben folyt le az. Talán csak az lepett meg minket egy kicsit, hogy az előző két hétvégén remeklő Mikhail Gracsev nem jutott a Q2-be sem. Nem tudják mit kellene másképp az autóval.

Ezalatt a B3 mindhárom versenyzője a Q2-be jutott, sőt a végén Dusan Borkovic szerezte meg a pole-t Mato Homola előtt.

Talán a legjobb időmérős teljesítménye ez eddig a magyar csapatnak. Amikor Borkovicot kérdezték Dusan csak annyit mondott, hogy nem lehet maradéktalanul boldog, mert valaki azt mondta neki, hogy az időmérőkön király, de a versenyeken egy katasztrófa. Borkovic állítólag nevetett a tréfán, de nagyon szeretne már változtatni ezen a tényen (már hogy a versenyek nem jönnek össze). A helyi kommentátor elgondolkodva tette fel a költői kérdést: “Vajon ki volt az a bátor ember, aki ilyet mondott ennek a két méter hét centis srácnak?”

Borkovicék mögött Jean-Karl Vernay végzett volna, de legjobb idejét törölték a pályalimit átlépése miatt, így csak a hetedik lett. Eredmény.

A holnapi futamok a TCR Youtube csatornáján élőben követhetők:

11:35 TCR Germany Race 2

12:50 TCR International Series Race 1

14:05 TCR International Series Race 2

Comments

comments