A TCR is útjára indul

tcrportimao

Fotó: TCR-series.com

Pontosan ugyanazon a hétvégén, mint a WTCC, a Bahreini GP betétfutamaként, éjszakai versennyel veszi kezdetét a TCR idei versenyévadja is. A sorozatról sokat nem lehetett hallani a téli szünetben, a legtöbben csak pár hete erősítették meg részvételi szándékukat, vagy jelentették be, hogy milyen autóval és milyen versenyzőkkel vágnak neki a szezonnak.

A B3 csapata volt az első, aki ismertette háromautós felállását a 2016-os szezonra. Dusan Borkovic (#62) és Mato Homola (#70) mellett a 16 éves Tassi Attila (#9) lesz a versenyzőjük, autójuk pedig SEAT.

A Bas Koeten Racing holland családi vállalkozás, sem versenyzőt sem autót nem neveztek meg egyelőre. Az FRD Ford KH Racing Team szintén nem nevezett meg versenyzőt, viszont világos, hogy Forddal indulnak neki a szezonnak.

A tavalyi bajnok, Stefano Comini (#1) Jean-Karl Vernay (#2) mellé igazolt a luxemburgi Leopard Racinghez. Idén a Volkswagen látja el őket autóval.

Franz Engstler csapata a 7-es és 8-as rajtszámokkal fut majd, Davit Kajaia és Mikhail Grachev hajtja a Volkswageneket. A Mulsanne Racing egy olasz csapat, egyik versenyzőjük Michela Cerruti lesz egy 88-as számú Alfa Romeóval, csapattársát egyelőre még nem jelentették be.

A Target Competition tavalyról már jól ismert csapat, idén három autóval terveznek, eddig két versenyzőjüket jelentették be: Andrea Belicchit (#23) és Jordi Orila Villát (#33). Versenyautójukat az Opeltől szerzik be.

A Team Craft-Bamboo Lukoil ismerősünk a WTCC-ből, csak persze a Lukoil nélkül. Náluk versenyez majd James Nash (#54), Pepe Oriola (#77) és Sergej Afanasjev (#74). A régi túraautó rajongóknak egyiküket sem kell bemutatni, ahogy a SEAT León versenyautókat sem, amiket hajtani fognak.

A West Coast Racing a tavalyi párosa, Gianni Morbidelli (#10) és Kevin Gleason (#24) mellé leszerződtetett egy ifjú finnt, nevezetesen Aku Pellinent (#14). Versenyautójuk Honda Civic.

A Top Run Motorsport az utolsó olyan csapat, akik eddig megerősítették részvételi szándékukat, egyelőre két versenyzőjük közül csak az egyiket nevezték meg: 32-es rajtszámmal Subarut fog hajtani Luigi Ferrara.

A 10 nevezett csapat összesen hét márka autóit hajtja majd, így a TCR a legtöbbféle autót felvonultató túraautó sorozat lesz 2016-ban.

Új utas a hajón a szintén a WTCC-ből igazolt Ben Constanduros, aki ezentúl itt végzi azt a munkát, amit korábban a WTCC-ben.

Az időmérő edzés szombaton 13:00-tól 13:30-ig, az első verseny szintén szombaton 19:30-tól, míg a második verseny vasárnap 14:30-tól lesz látható. A közvetítés az utóbbi időben már megoldott a hivatalos honlapon, legalábbis ami a versenyeket illeti.

Magyar Szilvia

Comments

comments