A Dakar vége

peugeot official

Fotó: Peugeot Official

Szombaton véget ért a Dakar, bár a második szakaszról WTCC-s szempontból beszámolnivaló nem sok akad. Tavaly Tim Coronel esett ki, idén ő ment végig, Tom folytathatta nézőként. Sebastien Loeb, Daniel Elenával az oldalán a pihenőnapig vezetett az autósok között, ám utána hatalmasat zuhant az összetettben. Amekkora sétagalopp volt Seb számára a Dakar első fele a WRC típusú szakaszaival, akkora mélyrepülés volt a homokdűnék között.

Bár Elena kiváló navigátor, a homokban nem volt olyan szakasz, amin legalább egyszer ne tévedtek volna el, 45 fokban ástak autót a dűnék alatt, több órát vesztettek, mert hol defektet kaptak, hol Loeb autóstul mutatta be a duplaszaltót… Ám Seb tőle némileg szokatlanul csak mosolygott, nyugtázta, hogy tanulni jöttek, az a rész most jól halad. A Peugeot minden szakasz végén összerakta az autót ha kellett, és az utolsó, ismét WRC jellegű szakaszt megint nyerte a páros. Végül az összetett kilencedik helyén végeztek.

A régi ellenfél, Mikko Hirvonen ezúttal előttük végzett, a negyedik összetettbeli hellyel.

El Matador, azaz Carlos Sainz feladni kényszerült, míg Stephane Peterhansel ismét bizonyította, hogy rászolgált a Monsieur Dakar névre.

A 2016-os Dakar végeredménye:

Motorosok:

Toby Price

Stefan Svitko

Pablo Quintanilla

Kevin Benavides

Helder Rodrigues

 

Autósok:

Stéphane Peterhansel / Jean Paul Cottrett

Nasser Al-Attiyah / Matthieu Baumel

Giniel de Villiers / Dirk von Zitzewitz

Mikko Hirvonen / Michel Périn

9. Sébastien Loeb / Daniel Elena

35. Tim Coronel

 

Magyar Szilvia

Comments

comments