Vernay és Potty autózták a legjobb időket Spában

Fotó: TCR Official

A ma reggeli szabadedzésekkel megkezdődött A TCR EU belga versenyhétvégéje Spában. Az eredetileg 25 fős mezőnyből többen is hiányoztak. Jedlóczky Márk sajtóközleményben jelezte, hogy rajtuk kívülálló okok miatt nem tudnak részt venni a hétvége küzdelmeiben, Tassi Attila gépeit folyamatosan törölték, ezért ő még úton volt az első szabadedzés alatt, és Igor Stefanovskit is hiányzóként könyvelhettük el.

A mezőnyhöz csatlakozott Thaiföldről Munkong Sathienthirakul egy Cuprával, illetve, mint arról korábban beszámoltunk, Stefano Comini is visszatért egy új Hondával.

Az edzés száraz pályán zajlott, eleinte Josh Files, Dusan Borkovic és Jean-Karl Vernay domináltak, majd Stian Paulsen három lila szektoridővel tette a Cuprát az élre. Nagy Dániel a középmezőnyhöz tartozó időket autózott, ő egyelőre a pályával ismerkedett, majd technikai problémái is akadtak.

Mindez alatt Paulsen is hosszabb időt töltött a szerelőinél, majd visszagurult a pályára, de értékelhető időt autóznia már nem sikerült. A sárga autó megállt a 15-ös kanyarban, mechanikai problémák miatt, ezért az autóval harmonizáló színű zászló lépett életbe az adott pályaszakaszon.

Végül a legjobb idő Jean-Karl Vernay-é lett, Maxime Potty, Dusan Borkovic, Stefano Comini, Paulsen és Files előtt.

Két járattörlés és egy késés után Tassi Attila nagy rohanásban volt, de végül elérte a délutáni, második szabadedzést. Ezen kívül túlságosan sok említésre méltó esemény nem történt. Néhány versenyzőt figyelmeztettek a track limitre fekete-fehér zászlóval. A legjobb időt Jean-Karl Vernay autózta, Maxime Potty, Julien Briché, Dusan Borkovic, Kris Richard és Tassi Attila előtt.

A délelőtti edzésen az utolsó körben a pálya mellé parkoló Stian Paulsen kisajtolt az autóból egy második időt az edzés elején, ám utána csak szenvedett és végül a mezőny közepében végzett. Nagy Dániel továbbra is a pályát tanulja, ideje a 15. helyre volt jó. Ugyanakkor Borkovic, annak ellenére is, hogy a negyedik helyen végzett, attól tart, hogy a Hyundai számára jelen BoP módosítás még mindig nem elegendő. Ennek némileg ellentmondani látszik a tény, hogy rajta kívül mindkét csapattársa is az első tízben végzett.

Közben híreket kaptunk Igor Stefanovskiról, aki elmondta, hogy a szerelési folyamat végén, az ismételt átvizsgálásnál találtak egy addig nem jelentkező hibát, melynek elhárítása végett a fél motorházat szét kellett szedni. Sajnos nem végeztek az autó összeszerelésével, ezért nem tudtak elutazni a versenyre.

A Zengő Motorsport igyekszik eloszlatni azokat a találgatásokat, hogy Jedlóczky Márk esetében szponzorációs problémák léptek fel, és azt kommunikálták, hogy a versenyzőnek érettségi vizsgán kell megjelennie, ezért nem tud részt venni a spái versenyhétvégén.

A holnapi napon az időmérőt szintén live timingról nézhetjük végig 10:55-től, az első verseny pedig, immár élő Youtube közvetítéssel 17:20-tól kezdődik.

Magyar Szilvia

Comments

comments