Újra pályán a WTCR!

Fotó: Magyar Szilvia

Majdnem három havi szünetelés után a Túraautó Világkupa mezőnye visszatért a pályára. Jelen pályánk a Ningbo Racing Circuit, Kínában. Mindenkit egyformán megviselt a hosszú út, épp annyira, mint a hosszú szünet vagy a jetlag. A program ma indult, a szabadedzésekkel.

Mintha még nem vártunk volna így is éppen eleget, az első szabadedzés technikai okokból csúszott. Miután végre elkezdődött, többször is megállították piros zászlóval. Először Esteban Guerrieri nézte meg a sóderágy minőségét, majd Jean-Karl Vernay parkolta le a verdát rossz helyre (műszaki probléma okán). Ekkor már csak 3 perc volt hátra az edzésből, amit először újraindítottak, majd mire az összes autó kiállt a boxutcára, rajtra készen, mégis kitalálták, hogy nem indítják újra az edzést. A mezőnyt tett egy lassú kört a pályán, hogy visszaállhassanak boxaikba.

A legjobb időt Thed Björk autózta az első és a második szabadedzésen is. Az elsőn Michelisz Norbert, Esteban Guerrieri és Frederic Vervisch követték őt idejükkel. A másodikon kicsit úgy tűnt számomra, mintha néhány versenyző kiengedte volna a nyári szünet alatt felgyülemlett gőzt és energiákat: enyhén vadul vezettek egyesek. Az edzés közepén történt az incidens, hogy Pepe Oriola a boxból kifelé menet szeretett volna csatlakozni a pályán lévőkhöz, épp akkor húzott arra Jean-Karl Vernay, és némi félreértés folyományaként olyan szerencsétlenül értek össze, hogy Oriolának eltörött a felfüggesztése. Aztán az ifjú spanyol a boxban nekiesett a WRT főmérnökének, Elliot Hoffet-nek. Szerencsére csak heves szóváltás lett a dologból, de Hoffet tehetett a legkevésbé a történtekről. Remélhetőleg túléljük a hétvégét anélkül, hogy egy monzaihoz hasonló incidens ismétlődne a paddockban…

Végül rendben befejezték az edzést, ismét Björkkel az élen, most Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert követték őt. Figyelemre méltó Szabó Zsolt hetedik ideje, bár – mivel még csak szabadedzésekről van szó – ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.

A hétvége további programja a közvetítésekkel:

Szombat (minden nézhető élőben a WTCR Facebook oldalán): hajnali 5-kor első időmérő, 9:30-kor első verseny.

Vasárnap az időmérő edzés közép-európai idő szerint 03:00-kor kezdődik, ezt az Eurosport 2 hajnali 4 órakor, az Eurosport 1 7:30-kor leadja felvételről, illetve annak ismétléseként. A futamokat élőben adja az Eurosport 1, 8:00-ás kezdési időponttal, egymás után.

Magyar Szilvia

Comments

comments