TCR EU: Függönyt fel!

Fotó: Stian Paulsen

Holnap a szabadedzésekkel megkezdődik a TCR EU sorozat első versenyhétvégéje. Stefano Comini megerősítette részvételét a Racing Republic nevű csapattal és egy Subaruval, Jean-Karl Vernay ide is benevezett a teljes szezonra, a M1RA bejelentette Nagy Dániel csapattársát, és a sorozatnak hivatalos sisakpartnere is akadt közben, a Bell személyében. A csapatok megérkeztek a pályára, és mivel a GT Open betétfutama lesz a sorozat (majdnem minden helyszínen), ezért felhúzták a kis sátraikat. Minden, vagy majdnem minden készen áll hát a szezonnyitóra.

A hivatalos nevezési listát nemrég kaptuk meg, meglepő módon a Craft-Bamboo lemaradt róla, de így is 26 autó lesz a rajtrácson. Persze csak akkor, hogy Stian Paulsen Cuprájába addig sikerül életet lehelni, mert a norvég leutazott ugyan Fredrikstadból Le Castellet-be, de az oscherslebeni törött motor helyett vásárolt vadi új egyelőre nem indult be. Legalábbis ma délben még ezt az információt kaptuk. Azért őszintén reméljük, hogy a csaknem 2400 km-es utat nem hiába tette meg a kis csapat!

A rajtlistán három magyar is van, akiknek szurkolhatunk itthonról: Jedlóczky Márk, Nagy Dániel és Tassi Attila.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az edzésekről nem, de a versenyekről lesz élő YouTube közvetítés a TCR TV-n. Esetleg érdemes körülnézni a sorozat Facebook oldalán egyéb lehetőségek után kutatva. Alternatíva még élő közvetítésre / livetiming-ra a pálya weboldala, illetve a GT Open weboldala is. A teljes időterv letölthető innen. Aki csak a TCR Europe időtervére kíváncsi, annak elegendő ezt követnie:

Péntek, május 4:

12:04 – első szabadedzés
17:54 – második szabadedzés

Szombat, május 5:

9:58 – időmérő edzés
14:40 – Első verseny

Vasárnap, május 6:

15:50 – Második verseny

Magyar Szilvia

A Paul Ricardra érvényes nevezési lista alább látható

 

 

 

Comments

comments