Rajtlista-mix program salátával – TCR EU Monzában

Fotó: TCR EU Official

A legutóbbi forduló óta, melyet Assenben rendeztek és dupla magyar győzelemmel zárult, éppen egy hónap telt el. A TCR EU a sebesség templomába, Monzába látogatott, hogy a hétvégén lefussák az Európa-kupa idei sorozatának utolsó előtti versenyeit. A mai szabadedzésekkel megkezdődött a versenyprogram, de előtte volt még egy kis keverés a nevezési listával, no meg a végén a látható programok időtervét is megnézheti az olvasó.

Szóval a bejelentések sora még augusztus végén, Oliver Taylorral kezdődött. A termetes, vidám arcú, brit fiatalember jól ment eddig a TCR UK-ban, és úgy döntött, hogy beugrik az EU sorozatba is szerencsét próbálni. Aztán sokáig csend volt, de a héten felpörögtek az események: kedden megtudtuk, hogy Cosimo Barberini, kétszeres Abarth Trophy győztes is csatlakozik a mezőnyhöz a NOS Racinggel és egy Subaruval. Nos, Stefano Comini év eleji próbálkozását figyelembe véve, remélhetőleg jobban jár majd. Követte a nyomon a hírt Salvatore Tavano szereplésének bejelentése, aki – ha valaki nézte a M1RA okán a múlt heti TCR Italy versenyeket, tudja – megnyerte a vasárnapi futamot Vallelungában, egyébként az olasz sorozat éllovasa. Cuprával csatlakozott a mezőnyhöz.

A M1RA a következő napon, vagyis szerdán jelentette be, hogy megtartja Nicola Baldant a másik autójukban, így új csapattársa van Nagy Dánielnek. Végig sem olvastuk a M1RA sajtóközleményét, már egy argentin ifjú versenyzőről is hír érkezett. A 22 éves Buenos aires-i José Manuel Sapang a Bapro Motorsport Cuprájával vág neki Monzának. Aztán Fabrizio Giovanardi is kapott egy lehetőséget az Európa-kupában a világkupás csapatától, így egy Alfával fog indulni.

Benjamin Lessennes-t lecserélte a Boutsen Gionion Ma Qing Hua-ra, és itthon hagyták Kínából. Erre a belga tinédzser keresett magának egy csapatot, és bekéretőzött Loris Cencetti helyére a THX Racinghez, tehát ráadásul Comini csapattársa is lesz a hétvégén.

Üdvözölhetjük még a fedélzeten egy másik Subaruval Roberto Russót, és egy Volkswagennel Daniele Cappellarit is. A mezőny expandálódásának az vetett véget, hogy elérkezett a hétvége, így többen már nem tudtak nevezni. Akiket viszont nem fogunk látni Monzában: a teljes JSB Racing, és ennek két oka van. Julian Briché csapata eleve belga licensszel fut, nem is a TCR EU-ban tulajdonképpen, hanem a TCR Benelux-ban, és a Benelux versenynaptárnak a monzai forduló nem része (a Hungaroring és a záró barcelonai weekend viszont az!). A másik ok, hogy Briché a Peugeot helyi, francia bajnokságában is érdekelt, csapatostul, gyerekestül, autóstul, és igen előkelő helyen áll ott az összetettben. Márpedig annak a bajnokságnak a végeredménye jelentősen befolyásolja csapata jövőjét, így logikusan inkább a monzai versenyt hagyta ki.

Továbbá Jedlóczky Márkot sem láthatjuk, a JLG Motorsport nem tudta megoldani az idény közben felmerült problémákat.

A megkevert nevezési lista a rajtszámokkal letölthető innen.

Sajnálatos módon Monzában a pályán egyetlen webkamera sincsen, ezért a jó kedélyű „tudósítsunk webkamerából” sorozatunk újabb darabja elmarad. Helyette volt a szokásos, múlt századi livetiming, melynek tanulsága szerint az első edzés legjobb idejét Jean-Karl Vernay autózta, Maxime Potty, Fabrizio Giovanardi és Mikel Azcona előtt. Nagy Dániel a hetedik, Tassi Attila a tizenharmadik időt futotta.

A délutáni szabadedzés legjobb idejét az a Josh Files futotta, aki a délelőttin csak két felvezető kört tudott megtenni. Mögötte Vernay és Azcona. Nagy Dániel a 9. legjobb időt érte el, Tassi Attila a 17.-et.

Az első szabadedzés eredménye

A második szabadedzés eredménye

A hétvége programja a továbbiakban így alakul:

Szombat 11:45-től időmérő edzés (livetiming)

Szombat 17:35-től első verseny (TCR TV YouTube csatorna)

Vasárnap 12:10-től második verseny (ugyancsak YouTube)  

Magyar Szilvia

Comments

comments