Nagy Dániel nem indul Oscherslebenben

Fotó: Magyar Szilvia

Ma reggel arra a sokkoló bejelentésre ébredt a túraautózást szerető magyar közönség, hogy Nagy Dániel – a szezonban tapasztalt sok sikertelenség miatt – már el sem utazik a M1RA-val Oscherslebenbe, annak ellenére sem, hogy versenyautója úton van, a nevezési listán pedig szerepel. Az alábbiakban a versenyző és a csapat sajtóközleményét osztjuk meg, kommentár nélkül.

Nagy Dani hivatalos Facebook oldalán ez áll: „Kedves szurkolóim, követőim! Elsőként veletek és itt közlöm, hogy nem indulok a TCR Európa-kupa most hétvégi, németországi fordulóján. Az idei szezon sajnos nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük. Az elmúlt időszak sorozatos sikertelensége miatt úgy döntöttünk, elválnak útjaink a M1RA-tól.

Keressük a megoldást, hogy minél hamarabb újra versenyautóba ülhessek, de a jövőmmel, karrieremmel kapcsolatos hiteles információkat mindig itt, a Facebook oldalamon találjátok először.

Köszönöm a támogatásotokat!”

A M1RA weboldalán az alábbi olvasható:

„Kevéssel a TCR Európa-kupa augusztus 2-4.-i, németországi fordulója előtt értesültünk arról, hogy Nagy Dániel és édesapja döntése értelmében versenyzőnk nem tart a csapattal Oscherslebenbe a hétvégén. Elhatározásukat tudomásul vettük és tiszteletben tartjuk.

A 12 versenyhétvégén 8 dobogót hozó közös történetünk tavaly a WTCR-ben második helyezést hozó hungaroringi hétvégével kezdődött, aztán Assenben Dani pályafutása első nemzetközi győzelmét ünnepeltük, és 2019 is dobogóval indult számára az Európa-kupában.

Bár a szezon folytatása nehezebben alakult, ennek ellenére ugyanúgy hiszünk Dani és a csapat képességeiben, illetve abban, hogy együtt jó esélyünk lehetett volna visszatérni a sikerek útjára, akár már Oscherslebenben.

Nekünk most az előttünk álló versenyhétvégére kell koncentrálnunk, amelyen a bajnokság második helyén álló Luca Engstlerrel folytatjuk a harcot az Európa-kupa megnyeréséért. Eközben dolgozunk Dani helyettesítésén, ami fontos lenne a csapatbajnoki esélyeink életben tartásához, hiszen itt a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán.

A váratlan helyzet és az idő rövidsége miatt adminisztrációs akadályok is nehezítik a dolgunkat, de ha sikerrel járunk, a lehető leghamarabb beszámolunk a fejleményekről. Ha nem, akkor a megszokottaktól eltérően, csak egy autóval indulunk Oscherslebenben.”

Comments

comments

Tags:  ,