Kezdődik!

hringpressconfAlig egy hét múlva a túraautós bajnokságok első hétvégéinek közepében fogunk ülni, ugyanis a WTCC Franciaországban a TCR pedig Bahreinben veszi kezdetét.

A WTCC mezőnyében minden hely elkelt, de a Zengő Motorsport még mindig nem adta hírül, hogy kik fogják vezetni azt a két autót, amit a csapat nevezett. Kiss Norbert már biztosan nem, hiszen bejelentette, hogy továbbra is kamionnal fog versenyezni. Nagy Norbert pedig az ETCC-ben képviseli a csapatot.

A WTCC több újítással is készült a szezonra, ezek mind debütálni is fognak a Paul Ricardon. Az időmérő új eleme, a MAC3 is egy hét múlva lesz először esedékes, míg a rajongók számára ingyenes Fan Village (a paddockon kívül és belül is lesz egy) illetve a nem éppen olcsó internetes WTCC prémium TV is most mutatkozik be.

A teszt pénteken 12:30-tól indul, az időmérő edzés szombaton (a MAC3-mal együtt) 14:00-15:30-ig a versenyek vasárnap 12:15-től (mostantól Opening Race réven), illetve 17:15-től (mostantól Main Race) láthatóak.

Az időmérő edzést szombaton az Eurosport2, a futamokat vasárnap az Eurosport közvetíti.

Az újdonságok mellett veszteséget is elkönyvelhetünk: Ben Constanduros, a Eurosport jól megszokott riportere, aki az Over the Line egyik műsorvezetője is volt Alexandra Legouix mellett a TCR-be távozott. Az angol műsorvezetők és kommentátorok ketten maradtak: Alex mellett Martin Haven megszokott hangját hallhatjuk.

Comments

comments