415 nap után happy enddel zárult a Monteiro-saga

Fotó: David Noels

Sokak örömére, több mint egy évnyi kihagyás után ismét versenyezni fog Tiago Monteiro, akit ezentúl akár Túraautós Terminátornak is nevezhetnénk – Suzukában, a jövő hétvégén rajthoz áll a WTCR-ben.

415 nap. Pontosan ennyi telt el azóta a baleset óta, amelyet Michelisz Norbert korábbi csapattársa, Tiago Monteiro 2017 szeptemberében, a Honda barcelonai privát gyakorlásán szenvedett el nagy tempónál, és amelyet egy hosszas, a portugál pilótáért egy emberként aggódó és szorító túraautó-rajongók számára meglehetősen idegőrlő rehabilitációs időszak követett, amelyről júliusban nyilatkozott részletesebben.

A baleset tavaly elkaszálta Monteiro toronymagas világbajnoki esélyeit, és végül még idén sem állhatott rajthoz a WTCC és a TCR Nemzetközi Széria egyesüléséből létrejött WTCR-ben, egészen mostanáig.

Szerdán délelőtt ugyanis bejelentették, hogy a jövő hétvégén esedékes suzukai versenyekre visszatér a 42 éves versenyző, akit a Boutsen Ginion Racing Hondájában idáig Benjanim Lessenes és Ma Qing Hua helyettesítettek. Azonban a portugál Makaón ismételten „csak” a csapat tanácsadójaként lesz jelen; az utcai pálya veszélyességi faktora miatt, orvosi tanácsra nem indul a szezonzárón.

„Nem is tudom elmondani, mennyire jó érzés visszatérni. Voltak olyan időszakok, amikor eléggé bizonytalannak tűntek a dolgok, de sosem veszítettem el a reményt annak kapcsán, hogy el fog jönni ez a nap. Ez az, ami miatt elhatározott tudtam maradni az iránt, hogy minden eddiginél keményebben küzdjek. Egész évben jártam versenyekre, és néztem, hogyan csinálják mások azt, amit nekem is kellene. Ez belülről szinte már szétszaggatott, így a suzukai biztosan egy érzelmes hétvége lesz számomra. Az a tény pedig szintén különleges, hogy a Honda hazai pályáján térhetek vissza, ahol 2012-ben elkezdtem velük dolgozni. Ez egy remek lehetőség lehet arra, hogy visszafizessem azt a bizalmat és támogatást, amit irántam tanúsítottak a felépülésem során” – idézi a Honda által kiadott sajtóközlemény Monteirót.

„Nem tűzök ki célokat, csak jót akarok szórakozni, megtalálni a komfortérzetet az autóban, mielőtt 2019-re teljes munkaidőben visszatérnék. Emiatt, meg az orvosaim javaslata miatt nem fogok Makaón versenyezni. Hálás vagyok a profizmusukért, amely sokat segített a felépülésemben, a családomnak, a barátaimnak, és a rajongóimnak, akik fantasztikusak voltak ezekben a kemény időkben” – zárta gondolatait az ex-F1-es portugál.

Arról viszont még nincs információ, hogy ki fogja helyettesíteni Monteirót az év utolsó WTCR-hétvégéjén.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments