Zsiráf a hazai dobogón!

Fotó: Schneider Erika

A vasárnap első verseny fordított rajtrácsán Rob Huff állt a pole-ban, mellőle Nagy Dániel várta a rajtot. Nem született magyar győzelem, de ennek csak kis híja volt.

“Megpróbáltam megelőzni Huffot a rajtnál, egy darabig tudtam is vele menni, de aztán nagyon precízen tudta rám csukni az ajtót és tartotta a vezető helyet” – mondta Nagy. Huff így idézte fel az első verseny történéseit: “Az első verseny jó volt. Nagyon meglepett, hogy Nagy ennyire jól ment a Hyundaiban, és nem Norbival kellett harcolnom, hanem vele. Igazából előzési kísérletre nem került sor, de nagyon kellett figyelnem, mert tényleg nagyon jól jött mögöttem, ráadásul Yvant is tudta tartani.”

James Thompson bonyolódott csatába az eső körben csapattársával, Esteban Guerrierivel, de aztán némi huzavona után hagyta elmenni az argentint. Ezalatt hátrébb Szabó Zsolt előzte Yann Ehrlachert. A harmadik körben Pepe Oriola már a boxban ácsingózott, mialatt Thompson már Gabriele Tarquinivel kötötte le magát. Kicsit később Michelisz Bennanival viaskdott, Tarquini viszont elment Thompsonnak.

A hatodik körben Ehrlacher motorja éppen úgy risztást jelzett, mint tegnap Tom Coronelé, és ennek követeztében a motorerő megszűnt, a fiatal francia pedig kénytelen volt a boxba hajtani. Gyakorlatilag ugyanebben a pillanatban ugyanez történt Thompsonnal is. Három Honda két versenyen. A probléma gyökere egyelőre feltáratlan. A következő körtől egy Michelisz-Bennani csatát nézhettünk egy darabig, végül Norbi győzött a marokkói fölött. Közben Guerrieri az egyik még állva maradt Hondával támadta Mullert, mindhiába. A két Alfa Romeo – mintha nem lenne amúgy is elég bajuk – egymást tolta a bukótérbe, Björk, Filippi és Berthon pedig a 12. helyért csatáztak.

Az élen továbbra is Huff vezetett, mögötte Nagy Dániel rendkívül ügyesen tartotta maga mögött Mullert. Így is értek a célba, ők hárman az élen. Mögöttük a pontszerző helyeken ilyen sorrendben osztoztak a többiek: Gabriele Tarquini, Esteban Guerrieri, Michelisz Norbert, Mehdi Bennani, Benjamin Lessennes, Szabó Zsolt Dávid és Jean-Karl Vernay. Mivel azonban a szabadkártyás indulók hivatalosan nem szereznek pontot, ezért a 11. helyen beérkező Nagy Norbertnek jutott az utolsó pont.

Bár Huffnak a szokásos hungaroringi jó helyezés volt ez a győzelem, azért láthattuk a könnyekig meghatódott Nagy Danit a dobogó második fokán, és a hazai közönség által természetesen kifütyült Yvan Mullert (hogy valamit sosem lehet megunni…). Dani később hosszabban is beszélt az érzéseiről, és mindenki nagyon büszke is volt rá, de bizony, ha valaki személyes interjút szeretett volna tőle, annak Bári Dávid azt tanácsolta a paddockban, hogy “húzzál sorszámot!”.

Így esett, hogy a zsiráf felállt a dobogóra a Hungaroringen. De az utolsó verseny még hátra volt…

Magyar Szilvia

Comments

comments