Zanardi duplája Londonban

azAlessandro Zanardi a második aranyérmét szerezte a londoni paralimpián, az egyéni országúti kerékpáros verseny H4-es osztályában.

Két nappal ez előtt meglepetésre nagy fölénnyel nyert az időfutamban is, annak ellenére, hogy a mai volt a fő száma. A kétórás verseny alatt Zanardi megjárta a poklot és a mennyországot is. Az első fél órában a negyedik hely környékén haladt, majd lassan átvette a vezetést. Eztán visszaesett a negyedik, később a nyolcadik helyre. Az utolsó 40 percben ismét felküzdötte magát, fokozatosan, egészen a vezető helyig.

Végül, 2 óra 32 másodperces idővel, éppen egy másodperccel a második helyezett Dél-afrikai Ernst van Dyk előtt futott be. Bár ez volt a fő száma, a küzdelem sokkal keményebb és szorosabb volt, mint a tegnapelőtti futam alkalmával. A bronzérmet a belga Wim Decleir szerezte meg, 3 másodperccel lemaradva.

Zanardinak még egy száma van hátra az olimpián, a holnapi napon a vegyes csapat váltóversenyben indulnak. Az érdeklődők az alábbi linken (vagy: itt) kísérhetik figyelemmel a versenyt (sajnos csak livetiming formában), budapesti idő szerint 18:45-től.

Fotó: london2012.com

Comments

comments