WTCR edzésnap a Zöld Pokolban

Fotó: FIA WTCR Official

A Hyundaiok nélküli csonka mezőny edzésnapot tartott ma a Nürburgringen. Mindkét szabadedzésen Tassi Attila volt a leggyorsabb, ám a pole Nestor Girolamié lett, a fordított rajtrács első kockája pedig Nathanael Berthoné. Vagy mégsem?

Tassit leszámítva nem ment az ifjúságnak különösebben jól a Zöld Pokolban: Santiago Urrutia előbb besokallt a pálya utolsó harmadában és kicsit a korlátra kente a kék autót, majd időmérőn nem állt ki mérlegelni, ezért a sor végére száműzték.

Jack Young mind a szabadedzésen mind az időmérőn a kavicságyban végezte, ráadásul ugyanabban. Igaz, az időmérőn egy defekt juttatta oda. A pályamunkások nem voltak a helyzet magaslatán, amikor az időmérőn el kellett volna távolítani a Renault-t a sóderből, így a többieknek már csak egyetlen gyors körre maradt ideje az edzés végén.

A Zengő Motorsportnak is problémái adódtak: Boldizs Bencét már az első szabadedzésen kiintették fekete zászlóval, mert túl hangosan szólt a motorja, de a csapat nem tudta azt halkabbra állítani. Bence később az időmérőn is így járt, és nem sokkal a vége előtt Mikel Azconát is a boxba küldte egy fekete-narancs zászló, hogy nézze meg a csapat, hogy miért is üvölt a motor. (Bár hangos volt, azért szuperált…)

Az első szabadedzés legjobb idői sorrendben: Tassi, Yann Ehrlacher, Gilles Magnus. A második szabadedzéséi: Tassi, Yvan Muller, Thed Björk.

Az időmérő edzés végeredménye:  Girolami, Ehrlacher, Tassi, Björk, Tom Coronel, Mikel Azcona, Santiago Urrutia, Esteban Guerrieri, Jean-Karl Vernay, Berthon, Muller, Magnus, Monteiro, Kismarty-Lechner, Young és Boldizs.

Az első versenyen Kismarty-Lechner Gábor és Jean-Karl Vernay fog az utolsó sorból rajtolni, mivel mindkettejüknél motort kellett cserélni. Urrutia pedig még náluk is hátrébbról, mivel nem állt meg a mérlegelésre, ezért az összes idejét törölték. Habár Azcona a 6. helyet szerezte meg, 5 rajthelyes és 3 feketepontos büntetést kapott, mert sisak nélkül haladt az autóval a boxutca gyors sávjában.
Elvileg a fordított pole Berthont illeti meg, de a kérdés, hogy ennyi büntetéssel vajon hogyan áll majd össze a holnapi fordított rajtrács.

A versenyt holnap délután 15:45-től lehet követni a Sport1-en, majd felvételről 18:30-tól látható az Eurosporton.

Magyar Szilvia

Comments

comments