WTCC hétvége Motegiben

356385

Fotó: FIAWTCC.COM

Egy pénteki shakedown jellegű edzéssel megkezdődött a WTCC Japán hétvégéje. Mint arról korábban már beszámoltunk, ezen a hétvégén Robert Dahlgrent Nestor Girolami helyettesíti a Volvónál, azonban a Honda új, japán versenyzőjéről szóló sajtóközleményt még nem publikáltuk.

A sajtóközlemény értelmében a Honda egy negyedik autót is indít Motegiben, melybe egy helyi hőst, Ryo Michigamit ültetik. A japán versenyző sokáig távol volt a versenyzéstől és idén került vissza a nemzetközi körforgásba. Régóta a Honda szolgálatában áll. Autójának matricázása eltér Rob Huff és Tiago Monteiro autóiétól, ugyanolyan színű lesz, mint Michelisz Norberté.

Motegi összesen, figyelembe véve, hogy nincs téli-nyári időszámítás, hét órával jár a mi időzónánk előtt. A hétvége versenyprogramja letölthető innen, de minden időt helyi idő szerint adnak meg. A szombati és a vasárnapi program figyelemmel követhető az immár ingyenes WTCC Prémium TV-n, de az argentin futam alatt mutatott teljesítményéből kiindulva javasoljuk a normál TV-készülék / Eurosport adása használatát.

Magyar idő szerint az időmérő edzés szombaton reggel 8-tól az Eurosport 2-n, a vasárnapi futamok reggel 7:30-tól az Eurosporton tekinthetőek meg.

Csütörtökön néhányan sajtótájékoztatón vettek részt és benéztek egy szumó edzőterembe még Tokióban. A pénteki napot a versenyzők egy felhangoló gokartozással kezdték a Twin Ring gokartpályáján, ahol Nestor Girolami került ki győztesen az egyelőre 9 fős bolyból. Az argentin egyben új körrekordot is beállított, és elmondta, hogy hasonló reményekkel indul harcba a szombati időmérő edzésen is.

 

Magyar Szilvia

Comments

comments