Wickens és Green nyert Zandvoortban, Wittmann vezet összetettben

DTM-1468763537

Fotó: DTM Official

A hétvégén Zandvoortban rendezett DTM versenyhétvégén a szombati nap 40 perces versenyét a pole-ból induló Robert Wickens nyerte meggyőző fölénnyel, több mint 7 másodperccel a BMW-s Marco Wittmann előtt. A 20 körös versenytáv végén Christian Vietoris futott be a harmadik helyen Mercedesével. A Mercedes kanadai futamgyőztesének negyedik elsősége volt ez karrierje során, utoljára 2015-ben, a Norisringen állt a dobogó legfelső fokán.

Marco Wittmann ezzel a második helyével az idény félidejénél a ponttábla élére állt.

A vasárnapi, második versenyen is a pole-ból induló versenyző nyert, ezúttal a brit Jamie Green vihette haza a győzelemért járó serleget és pontokat. Az utolsó pillanatig izgalmas versenyen Green a szezonja első, míg karrierje 13. győzelmét aratta, csaknem 10 másodperccel megelőzve a mercedeses Gary Paffettet a 39 körös futam végére.

A harmadik helyen Edoardo Mortara futott be Audijával.

A történethez hozzá tartozik, hogy a 34. körig a Wickens-Paffett-Vietoris trió haladt Green mögött, ám mind Wickens mind pedig Vietoris defektet kapott. A duo pontzónából való kiesése után (be kellett menniük kereket cserélni, ezért a mezőny végére estek vissza) Marco Wittmann járt legjobban, hiszen az így megörökölt negyedik hellyel, és az érte járó pontokkal meg tudta őrizni összetett beli elsőségét.

Az első verseny végeredménye

A második verseny végeredménye

A DTM öt hetes nyári szünetére tehát az alábbi állással megy: 105 ponttal vezet Wittmann, 98 ponttal áll mögötte a második helyen Green, Mortaranak 88, míg Wickensnek 83 pontja van.

A nyári szünet után a sorozat Moszkvában folytatódik.

Comments

comments