Vizes péntek Monzában

Fotó: TCR Europe Official

A TCR Europe pénteken két szabadedzést tartott Monzában. Az elsőt piros zászlóba fojtotta egy kicsúszás és a pályára szakadó vihar, a másodikon pedig egy Peugeot parádézott.

A mezőny új fiúkkal és egy új márkával gazdagodott, ugyanakkor volt távozónk is. A Fiat Tipót ideiglenes homologizációval itt próbálja ki Luca Rangoni a Tecnodom Sport színeiben. A csapat nevezett egy másik versenyzőt is, Kevin Giacont, egy Audival. A harmadik új fiú a PMA Motorsporttal Felice Jelmini, aki Hyundai-jal versenyez. Végre eljött az idő, hogy Viktor Davidovski is eljuthatott oda, ahová indult, a Covid-19 utazási korlátozásai ellenére is, és visszatér a mezőnybe Cuprával Evgenyij Leonov. Hiányzóként azonban elkönyvelhetjük Florian Brichét, aki a hétvégén egy dijoni 208-as kupás versenyen érdekelt.

Az első edzésen Mehdi Bennani futotta a legjobb időt, vizes pályán. Közben az eső viharrá dagadt, Leonov pedig elszállt a kavicságyba, így nem folytatták a gyakorlást.

A délutáni, szárazabb edzésen Julien Briché keresgélte egy darabig, hogy hová is tette tavalyi önmagát, de aztán kiváló időket kezdett autózni, és a gyakorlás legjobbját is ő futotta Bennani és Jimmy Clairet előtt.

Nagy Dániel az első edzésen a 9., a másodikon a 11. időt autózta. Az időmérő edzéssel folytatódik a program szombaton 10:55-től. Az első versenyt a szokásos csatornákon (Youtube, Facebook) tekinthetjük meg 17:15-től.

Magyar Szilvia

Comments

comments