Vervisch-ék nyerték a Dubai 24 órást, kigyulladt a Zengő-Cupra

Fotó: Audi Motorsport Communications

Igencsak aktívak a holtszezonban is a nemzetközi túraautó-bajnokságok résztvevői: ezúttal Frédéric Vervisch és a Zengő Motorsport tett egy kis kitérőt a Dubai 24h-n való részvétellel – a belga WTCR-futamgyőztes győzni tudott a Car Collection Motorsport Audijával, viszont a magyar csapat számára szomorú véget ért az egynapos viadal.

Azok után, hogy Aurélien Comte, Aurélien Panis és Nathanaël Berthon a francia jégralibajnokságban, az Andros Trophy-n múlatják az időt a tél folyamán, Nagy Norbert és Jedlóczky L. Márk pedig a december végi Szilveszter Rallye-n vettek részt, újabb kalandozó túraautósokat kísérhettünk figyelemmel. Frédéric Vervisch számára az eseménydús január még a múlt héten kezdetét vette azzal, hogy részt vett a daytonai 24 órást megelőző teszten, a ROAR-on a WRT Speedstar Audi Sport #88-as számú R8 LMS GT3-jával.

Ezen a héten pedig ismét bepattant egy #88-as számú Audiba Vervisch, ami ezúttal a Car Collection Motorsport gondozásában volt. A 32 éves belga a német alakulat színeiben, valamint Dimitri Parhoferrel, Christopher Haase-szal és Rik Breukerssel karöltve megnyerte a 24 órás futamot Dubaiban, és 607 kört teljesítve közel három percet vert a #7-es számú MS7 by WRT Audira, a harmadik helyen a Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha által indított Ferrari 488 GT3 futott be, négykörös hátrányban.

Az Egyesült Arab Emírségekben magyar érdekeltség is volt a Zengő Motorsport révén, amely egy, a #133-as rajtszámot viselő, DSG-s Cupra TCR-t indított Zengő Zoltánnal, Kismarty-Lechner Gáborral, Tóth Csabával, Horváth Tamással és Kontra Györggyel. A magyar csapat semmilyen eredményt nem tűzött ki célul a hétvégére, céljuk az volt, hogy jól érezzék magukat.

Ehhez képest egész jól állt a fekete-zöld Cupra, azonban a 374. körben véget ért a verseny Zengő Zoliék számára, miután kigyulladt az autó pont a csapattulajdonos alatt. A kiesés után Zengő a gárda Facebook-oldalára feltöltött videóban még nem tudott pontosan nyilatkozni a tűzeset okáról, de személy szerint ő a turbóra gyanakodik.

Zengő Motorsport

A zengős Aranycsapat tagjai gyönyörűen tartották magukat a megbeszéltekhez és az órák múlásával szépen jöttünk fel egészen a 7. pozícióig, amikor a 374. körben Zengő Zoli alatt kigyulladt a…

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments