Vervisch befejezetlen szimfóniája

2019 Slovakia Ring, győzelem a 9. helyről
Fotó: Magyar Szilvia

Az Audi 2019 végén jelentette be, hogy gyári alakulatként többé nem vesznek részt a WTCR-ben. Akkor azzal indokolták a döntést, hogy elektromos versenyzésre akarnak váltani. Gyári versenyzőiknek lehetőséget ajánlottak különböző GT sorozatokban. Frederic Vervisch élt ugyan a lehetőséggel, hiszen korábban is több kategóriában versenyzett egyszerre, ám a WTCR-t befejezetlen szimfóniának érezte az életében.

Aztán az Audi néhány hete bejelentette, hogy mégis folytatják a belső égésű projektet egy új fejlesztésű autóval. Majd azt is hozzátették, hogy Vervisch és Nathanael Berthon lesznek a gyári versenyzők, a kiszolgáló csapat pedig a Comtoyou. (Halkan jegyzem meg, hogy az év eleji teszten, Vallelungában Tom Coronel is velük dolgozott.) A WTCR sajtóirodája készített interjút a mezőnybe visszatérő Vervisch-sel.

„2019 után úgy éreztem, van befejezetlen ügyem a WTCR-ben. Reméltem, hogy vezethetek itt 2020-ban is, de az Audi más irányt vett, és ez nem volt lehetséges számomra. Kicsit csalódott voltam, de ilyen az élet. Voltak más céljaim is, és a GT3-ra összpontosítottam. De aztán, amikor kiderült, hogy az Audi fejleszt egy második generációs RS 3 LMS-t és szeretnének engem beültetni, egy nagyszerű érzés volt. Remélem, létre tudunk hozni valami nagyot idén.

Amikor tavaly láttam, hogy az Audik milyen jók, akkor még inkább rosszul éreztem magam, hogy nem lehetek részese a sikereknek, azok után, amilyen sok kemény munkát mi ebbe beletettünk. De az első két évben nagyon sok befejezetlen versenyünk volt, és csinálhattuk volna jobban is, mint a végeredmény mutatta. Mióta elkezdtük ezt a közös kalandot a Comtoyou-val a TCR International-ban 2017-ben szeretném, ha legalább egy bajnoki címet szereznénk, ezért érzem úgy, hogy van még elintézni valóm a WTCR-ben.”

Vervisch arról is beszélt az interjúban, hogy szerinte megvan a potenciál az autóban és a csapatban is ahhoz, hogy harcban legyenek a bajnoki címért. Berthon sokat fejlődött, így megfelelő segítség lehet a csapatnak a céljaik elérésére való törekvésben. A Comtoyou-hoz pedig gyakorlatilag hazatért.

Az Audi és a csapat nemsokára bejelenti további két versenyzőjüket, de minden valószínűség szerint Tom Coronel és Gilles Magnus neve szerepel a listán.

Magyar Szilvia

Comments

comments