Végső visszaszámlálás – Időmérő edzés, Macao

dmA makaói hétvége szokásostól eltérő programja révén pénteken rendezték az időmérő edzést. A világbajnokság zárófutamán még nyitott kérdés, hogy kié lesz a Yokohama Trophy – ebben Michelisz Norbert és Pepe Oriola érdekelt leginkább, és ki viszi el a bajnoki címet a 3 chevis közül.

Makaóban dupla pontokat osztanak, így, bár az időmérő edzés után Alain Menu előtt 37, Yvan Muller előtt pedig 42 ponttal vezet Rob Huff, semmit nem lehet biztosra venni. Viszont Huff minden eddiginél közelebb van a bajnoki címhez. A privátok között Michelisz vezet D’Aste és Oriola előtt, lényegesen kisebb előnnyel, mint Huff chevrolet-s kollégái előtt.

Az időmérő eleve késve kezdődött korábbi edzések balesetei miatt, majd további csúszásokkal folytatódott, amikor a helyi verseny rendszeres résztvevője, André Couto beleszállt a falba, ezzel még csak sárga zászlót eredményezve, kisvártatva Freddy Barth követte a példáját, így „harcolva ki” a pirosat.

Mivel az időmérő újraindítása után már csak négy perc volt a Q1 végéig, sokan nem jutottak be a Q2-be azok közül, akiket általában ott találunk. Így járt Tom Coronel is, akinek az autója egyszerűen megállt a pályán.

A Q2-ben senki nem csapta oda a járművét semmihez, így zászlómentesen futották le a 15 percet, az alább eredménnyel: Huff, Muller, Menu, Tarquini, Monteiro, O’Young, Michelisz, Bennani, Oriola, MacDowell, D’Aste, Engstler.

Zengőék számára jó hír, hogy Norbi mindenkinél előrébbről rajtol, aki még veszélyes lehet számára a Yokohama Trophy-ban, Huff pedig annak örülhetett, hogy több mint 1 másodperccel verte el az üldöző Menut.

Folytatása következik vasárnap, magyar idő szerint hajnali 4-től az Eurosporton. Michelisz az első futamon a 7., a másodikon a 4. helyről indulhat majd.

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments