Üzenet a dobogóról

Fotó: Magyar Szilvia

A TCR Eu hockenheimi hétvégéjének két versenyén hat különböző dobogóst láthattunk. Az első verseny után Josh Files, Luca Engstler és Maxime Potty, a második után Julien Briché, Aurélien Comte és Jessica Bäckman mondták el véleményüket.

„Ez hihetetlen, micsoda fantasztikus nap! Minden tökéletesen működött és a Target Competition-nek tartozom köszönettel a tökéletes autóért. Jól rajtoltam, és onnantól kezdve csak arra figyeltem, hogyan vezessek és, hogy kíméljem a gumikat. Éreztem nyomást hátulról, és a srácok mögöttem nagyon csatáztak, de sosem éreztem, hogy valaki támadni tudott volna engem, még a Safety Car periódus után sem. Nagyszerű volt így nyerni!” – mondta Josh Files, az első verseny győztese.

„Ez egy nagyon jó eredmény, figyelembe véve, hogy Magyarországon utolsók voltunk a rajtrácson! Kemény verseny volt, leginkább azért, mert folyton figyelnem kellett a fékek hőmérsékletére és a gumikopásra. Ezért a biztonsági autós periódus jó volt arra, hogy kicsit visszahűljön az autó. A csoport nagyon együtt volt, de kontroll alatt tudtam tartani a mögöttem haladókat, mialatt előttem Joshnak kicsi, de elégséges előnye volt” – értékelte a versenyét a második helyezett Luca Engstler, a M1RA versenyzője.

Fotó: Magyar Szilvia

„Végre egy jó eredmény és egy klassz verseny – kezdte Maxime Potty, az első futam harmadik helyezettje, a WRT versenyzője – Épp erre vártam.  Jó rajtom volt, de aztán nagyon szoros volt a verseny. Az autó jól irányítható volt és nem követtem el hibákat, tudtam tartani a sebességet, konzisztens voltam és be tudtam biztosítani a dobogót, annak ellenére is, hogy Briché folyamatosan nyomás alatt tartott.”

Fotó: Magyar Szilvia

A vasárnapi versenyen kettős Peugeot-siker született, és egyben történelmi dobogó: az első női dobogós a TCR sorozatok nemzetközi vonatkozásában Jessica Bäckman.

„Könnyűnek tűnt, de nem volt az. Soha nem az ilyen versenyképes versenyzőtársakkal. Jó rajtot vettem, aztán levegőhöz jutottam, de amikor a Safety Car bejött, akkor az egészet elölről kellett kezdenem. Picit nyugtalan voltam, de minden rendben ment. A végén a gumikopás aggasztóvá vált, de nyilvánvalóan mindenkinek hasonló gondjai voltak. Nagyon boldog vagyok ezzel a győzelemmel, az egész csapat kiváló munkát végzett – kezdte Julien Briché a vasárnapi nyilatkozatok sorát.

Fotó: Magyar Szilvia

„Sokkal jobban fejeztük be a hétvégét, mint kezdtük azt. Ez egy jó eredmény, de tudjuk mi ezt jobban is csinálni! Még mindig van mit javítani az autón, és jobban bele kell szoknunk a mezőnybe is. A verseny egészen egyszerű volt: nem tudtam támadni Brichét, gyorsabb volt, mint én, leginkább arra fókuszáltam, hogy a többieket magam mögött tartsam, és vigyázzak a gumijaimra” – mondta Aurélien Comte a második helyről.

Fotó: Magyar Szilvia

Az összetett dobogóra nemzetközi TCR versenyen először felálló, 21 éves Jessica Bäckman pedig így beszélt eredményéről: „Nagyon örülök annak, amit elértünk. Jó volt a rajtom, aztán az autóm is nagyon jól ment, különösen az egyenesekben.  Nagyon sok csata zajlott körülöttem és mögöttem, de amikor rájöttem, hogy a bátyám van mögöttem, már jobban éreztem magam, mert tudtam, hogy ő nem fog butaságot csinálni. El kell mondanom, hogy Josh Files, a csapattársam nagyon sok önbizalmat adott nekem a verseny előtt. Kicsit ideges voltam, de ő megtalálta a megfelelő szavakat, hogy megerősítsen.”

Fotó: Magyar Szilvia

Magyar Szilvia

 

Comments

comments