Új vendéget nem dugunk az ágy alá! – TCR EU, Paul Ricard

Fotó: TCR Europe Official

Az élről rajtolva, végig vezetéssel hozta haza a győzelmet élete második TCR Europe hétvégéjén (is) Mike Halder. Az izgalmas dolgok mögötte történtek, és némelyek vesszőfutása folytatódott.

Tegnap este Sami Taoufikra szabtak ki büntetést, mely némi változást hozott a tegnapi végeredményben. Ma reggel Teddy Clairet autójában cseréltek turbót, de ez még a kereten belüli, szabad csere volt, nem járt érte büntetés. Szóval abban a sorrendben álltak fel a rajtrácsra, ahogyan tegnap az időmérőn kiharcolták. Az első 10 természetesen fordított sorrendben, így került a pole-ba Mike Halder, mellé pedig Sami Taoufik. Aztán jött a két Bäckman és jött volna a két Clairet is, de Jimmy a felvezető kör után a boxuk elé hajtott. Több perces bütykölés után indulhatott el újra.

A rajt balesetmentesen zajlott le, mindenki túljutott az első kanyaron is, csak Taoufik nem tudott rendesen rajtolni, ismét. A tegnapi beragadás után ma erősen kiugrott, meg is büntették érte. Mike Halder állt az élre, Taoufik követte, mögöttük Teddy Clairet egyelőre jól tartotta maga mögött Nestor Girolamit, de az argentin tett róla, hogy ez hamarosan megváltozzon.

A második körben Tom Coronel hajtott a boxutcába, ahonnan ugyanakkor Jimmy Clairet gurult ki. Girolami támadta Teddy-t, kevéssé érdekelte, hogy a felület, amin közben autózik, nem tartozik a pályához (többek között ezért van kék csíkosra festve). Pályán kívül bújt be a Peugeot mellé, és többször is összeért vele, mialatt helyet szorított magának a pályára visszajövet. Ez valamiért a versenybíróságot nem zavarta…

A harmadik körben Taoufik letöltötte a kiugrásért kapott áthajtásos büntetését, és elkezdődött a harmadik helyért valami olyasmi, amit virtuálisan már volt szerencsénk idén látni pár hete, ugyanezen a pályán: egy Hyundai harcolt egy végletekig elszánt peugeot-ssal. Virtuálisan ez az Aurélien Comte – Mato Homola csata volt a győzelemért, most Teddy Clairet játszotta újra a valóságban, a dobogó harmadik fokáért Andreas Bäckmannel. Volt is, hogy a Hyundai került előrébb, de Teddy nem hagyta annyiban. Közben szépen, lassan felkúszott rájuk Bennani.

Ekkor a 11. helyről rajtoló Julien Briché már a hetedik volt, itt állta útját a másik Bäckman, Jessica. Az ötödik körben, a nagy előzni akarásban Briché alaposan elfékezte magát, és az alternatív pályavonalon kötött ki. Igyekezett a saját helyére visszasorolni, ám alighogy beletalált a lukba, amit maga után hagyott, Jessica Bäckman, Daniel Lloyd és John Filippi is elé került. És a vesszőfutásnak itt még nem volt vége…

Mialatt a harmadik helyért zajló csata gyakorlatilag a képernyőidő 90%-át ellopta, Halder kényelmesen vezetett az élen, mögötte Girolami, senkitől sem zavartatva. A 7. körben Coronel tesztelte a kék és a piros csíkokat is a pálya mellett, majd visszament a garázsa elé. Nem sokkal később Julien Brichét levadászta Nagy Dániel is. A sor legvégén pedig Florian Briché gabalyodott össze márkatársával, Stéphane Ventajával.

A harmadik helyért folyó csatában Teddy Clairet pontosan tudta, hogy a legkisebb hiba elég lenne ahhoz, hogy Andreas Bäckmanen kívül Bennani, Lloyd és Filippi is elmenjen mellette, ezért próbált nagyon koncentrálni és a lehető legszélesebben vezetni. (A pályalimit az ő esetében is nyilván gondolt volna valamit erről, már ha gondolkodó lény lenne…)

Mike Halder és Nestor Girolami mögött végül Teddy Clairet jött be a harmadik helyen, igencsak heroikus csatában 8 körön keresztül maga mögött tartva Andreas Bäckmant. Bennani, Lloyd, Filippi, Jessica Bäckman, Nicolas Baert és Nagy Dániel követték őket az első 10 pozícióban. Julien Briché ugyan beszenvedte autóját a 11. helyen, de a pályalimit folyamatos sértegetése miatt további 5 mp-et írtak hozzá a versenyidejéhez, így csak a 14. helyért járó 2 pontot kaphatta meg. Paul ricardi szenvedései ezzel véget értek (hacsak a rakodást nem számítjuk bele).

Nagy Dániel mögött pontot szereztek még: Pepe Oriola, Mato Homola, Michelle Halder, Julien Briché és Stéphane Ventaja. Mögöttük a következő sorrendben értek be a többiek: Evgenij Leonov,  Florian Briché, Sami Taoufik, Martin Ryba, Lewis Kent, Gilles Colombani, Jean-Laurent Navarro és Jimmy Clairet. A tegnapi nappal ellentétben csak egyetlen kiesőnk volt, Tom Coronel.

Ami azt illeti, Mike Halder legalábbis letette a névjegyét a TCR Eu-ban (2 éve is járt erre, akkor beugrósként, akkor is egyből győzelemig vitte). Idén hondás pályának bizonyult a Paul Ricard, Nagy Dani sajnos nem ismételte meg két évvel ez előtti sikereit (akkoriban a Hyundaioknak feküdt jobban a pálya), és Teddy Clairet kivételével a Peugeot látványos szenvedést mutatott be otthon. De, ami mindenkinek a legnagyobb boldogságot okozta: végre a valós világban versenyezhettünk!

Az első verseny végleges eredménye

A második verseny végleges eredménye

Magyar Szilvia

Comments

comments