Új logó, új versenyzők, tévécsatornák (WTCR)

Official logo

Az elmúlt héten sok új információval lettünk gazdagabbak a WTCR háza tájáról. Ezek közül talán a legfontosabb magyar vonatkozású hír a televíziós közvetítésekhez kapcsolódik, míg a legújabb a Campos Racing két versenyzőjének bejelentése.

Az elmúlt napokban a WTCR sajtóirodája három olyan megállapodást jelentett be, mely nemzeti vagy regionális tévéadókhoz kapcsolódik. Ezek alapján a FOX  Sports LATAM dél-amerikai csatornája szolgálja ki továbbra is az argentin lakosságot, illetve a többi dél-amerikai ország nézőit. A J SPORTS a japán tévénézők igényeit igyekszik kielégíteni, míg az M4 Sport megkapta a sugárzási jogot, hogy a magyar nézők is tudjanak akár az ingyenes közvetítésekből is hasznot meríteni. A tervek szerint a Magyar Televízió 4-es csatornája mind a 30 tervezett versenyről élő közvetítést fog nyújtani.

A WTCR új, úgynevezett “presenting partner”-rel, vagyis főtámogatóval bővült, ezáltal új logó is érkezett a sorozathoz. Az új honlapjuk, a fiawtcr.com március elseje óta fut, már az új főtámogatóval ellátott logóval és az új színekben. A presenting partner a régről jól ismert OSCARO, mely honlapján autóalkatrészeket forgalmaz. A cég eredetileg John Filippi szponzora volt, családi kapcsolatok révén, majd később egyre nagyobb teret nyert a WTCC-ben: több versenynek is névadó szponzora lett, illetve a pitlanen felállított szerelő-táblák is az ő nevükhöz kapcsolódnak. A cég a téli szünet alatt Tiago Monteirót nagykövetévé választotta, valamint továbbra is John Filippi és csapata főtámogatója marad.

Filippi tegnap délután jelentette be Facebook oldalán, hogy a Campos Racing egyik versenyzője lesz, míg Pepe Oriola ma délelőtt tette ugyanezt. Mindketten a SEAT (azóta Cupra) gyári támogatásával futtatott Camposhoz szerződtek, akik mögött a WTCR sorozat immáron főtámogatója, az OSCARO is ott áll. Tehát anyagiakban nem lesz hiány…

“Nagyon boldog vagyok, hogy végre bejelenthetem, hogy a WTCR-ben fogok versenyezni egy teljesen spanyol csapattal” — mondta Oriola.

“Örülök, hogy Oriolát egy Cupra TCR-rel látom versenyezni a WTCR-ben. Pepe a SEAT Leon Eurocupban nőtt fel, a WTCC-ben fejlődött, és nagyszerű sikereket ért el a TCR-ben is” — tette hozzá Jaime Puig, a SEAT vezetője.

Érdekességként említendő, hogy egyik versenyző bejelentéséről sem kapunk hivatalos sajtóközleményt a WTCR sajtóirodájától. A pletykák szerint azonban a Campos itt még nem végzett, hiszen bejelentésre vár még a harmadik versenyzőjük, aki állítólag Francois Ribeiro tervei szerint Pastor Maldonado lesz.

Magyar Szilvia

Comments

comments