Tom Coronel sorsa is eldőlt!

Fotó: Jean Michel Le Meur / DPPI

A holland mókamester 2018-ban a Túraautó Világkupában fog versenyezni, hét év után csapatot váltva.

Kedden délután Tom Coronel a weboldalán bejelentette, hogy 2018-ban sem marad ülés nélkül, ugyanis a Túraautó Világkupában fog versenyezni a Boutsen Ginion Racing színeiben, Tiago Monteiro csapattársaként. Egyáltalán nem ismeretlen a mókás jelleméről ismert és emiatt nagy népszerűségnek örvendő holland pilótának a belga csapat, ugyanis korábban már több futamon is indult vele és a Honda Civic előző verziójú TCR-autójával a TCR Benelux-ban és a TCR Nemzetközi Szériában.

“Természetesen már a kezdetektől fogva azon voltam, hogy részesévé váljak ennek a bajnokságnak, és rendkívüli örömmel tölt el, hogy végül sikerült is ez. Sokan tisztában vannak vele, hogy már két éve reménykedtem ebben a lépésben. A WTCR méltó utódja lesz a WTCC-nek, amelynek minden szezonjában indultam, de az igazat megvallva az utóbbi években már csak a létszámot növeltem a jelenlétemmel. De most egy új kihívással nézünk szembe, amelynek folyamán mindenki ugyanazon eszközökkel versenyezhet majd a világ különféle aszfaltcsíkjain, az én helyzetem pedig egyenesen fantasztikus a vadonatúj Honda Civic-kel, amelyet a JAS Motorsport épített és a Boutsen Ginion Racing futtat. Az autó kifejezetten erre a bajnokságra lett építve, amely lehetővé teszi számunkra, hogy felvegyük a harcot a többi gyártóval” – nyilatkozta Tom Coronel.

“Személy szerint úgy vélem, hogy a mostani lehet a túraautós pályafutásom valaha volt legjobb szezonja, ugyanis az elmúlt 10 évben sosem volt ennyire jó csomagom. Végre van merszem jósolgatásokba bocsátkozni, és biztos vagyok benne, hogy nem kevés trófeát fogok gyűjteni – többet annál, mint amennyit a WTCC-ben gyűjtöttem az előző öt esztendőben.” – olvashatóak a további gondolatai a hollandnak, aki a Túraautó Világbajnokságban 2005 és 2017 között 282 futamon indult, amelyből hatot nyert meg.

Tom Coronel

⚡️HOT NEWS! � Let’s go racing again! ���� Really happy to announce that I’ll drive in the 2018 FIA WTCR � ✅ New team: Boutsen Ginion Racing ✅ New car: Honda CIVIC JAS Motorsport ✅ New team-mate Tiago…

A 46. életévéhez közeledő holland már nagyon várja, hogy hasznot húzzon az előszezoni tesztelésből, illetve abból, hogy egy olyan csapattárssal dolgozzon együtt, mint amilyen Tiago Monteiro: “Még az is jó hír, hogy már készen vannak a Civic-kek, amely lehetővé teszi, hogy idejében megkezdjük a teszteléseket. A hivatalos tesztnapok március végén lesznek majd – addigra mindennek a helyére kell kerülnie. Abszolút magabiztos vagyok, és már nagyon várom, hogy megkezdjem a munkát Tiago Monteiróval, aki hatalmas tudással rendelkezik.”

Coronel csapatváltása azonban egyúttal egy szomorú hírt is jelent, mégpedig a ROAL Motorsport távozását. Az 1987-es túraautó-világbajnok Roberto Ravaglia vezette olasz csapat ugyanis nem tudta összerakni a WTCR-ben való induláshoz szükséges feltételeket.

A holland természetesen köszönetet mondott Ravagliáéknak az elmúlt évekért: “Nagyon élveztem azt a fantasztikus együttműködést, amely az elmúlt hét év folyamán összekötött Roberto Ravagliával és a ROAL Motorsporttal. Amikor felmerültek a WTCR-indulással kapcsolatos tervek, hamar tisztázta, hogy nem lesz képes megvalósítani idejében a projektet. Úgyhogy a sikeres pillanatokat és mély pontokat is tartalmazó évek után harmonikusan váltunk el egymástól.”

“Természetesen borzasztóan hiányozni fog nekem Roberto, Aldo Preo, valamint Pietro, aki az elmúlt hét esztendőben a mérnököm volt. És ugyanez elmondható a paddock legjobb kávéjáról!” – jegyezte meg viccesen a holland. “De most egy új kaland jön, és alig várom már, hogy az új Hondámban nyomhassam a gázpedált.”

A WTCR 2018-as szezonja majd április 7-8-án rajtol el Marrákesben, de mint az Coronel nyilatkozatából kiderült, előtte még március végén sor kerül a hivatalos tesztnapokra.

Az eddigi hivatalos bejelentések alapján így áll a WTCR 2018-as mezőnye:

  • All-Inkl.com Münnich Motorsport (Honda Civic Type-R TCR): Esteban Guerrieri, ???, ???
  • Boutsen Ginion Racing (Honda Civic Type-R TCR): Tom Coronel, Tiago Monteiro
  • BRC Racing Team (Hyundai i30 N TCR): Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
  • Comtoyou Racing (Audi RS3 LMS): Nathanaël Berthon, Denis Dupont, Aurélien Panis, Frédéric Vervisch
  • Romeo Ferraris (Alfa Romeo Giulietta TCR): ???, ???
  • Sébastien Loeb Racing (Volkswagen Golf GTI TCR): Mehdi Bennani, Rob Huff
  • Team WRT (Audi RS3 LMS): Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay
  • Yvan Muller Racing (Hyundai i30 N TCR): Thed Björk, Yvan Muller

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments