Több mint 24! – Nürburgring, kezdődik

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

A WTCC mezőnye megérkezett a Nürbugringre. A mai napon teszt zajlott, időmérő edzés holnap, a versenyek pedig szombaton lesznek, mivel jelen mezőny adott esetben a Nürburgringi 24 órás verseny betétfutamaként szolgál.

Vannak azonban a mezőnyben, akiknek több lesz ez a hétvége pusztán 24 óránál, mivel a saját versenyük mellett indulnak a nagy versenyen is. Idén négyen vették fel a pilótakesztyűt a dupla kihíváshoz: hölgyeké az elsőbbség: Sabine Schmitz, a 24 óráson már kétszer is győzött, most beugrott a WTCC-be erre a körre. A másik három úriember természetesen az a három állandó WTCC versenyző, akik nem is lennének saját maguk, ha meg nem próbálkoztak volna a duplázással: Rob Huff és a ROAL két Tomja.

Huff a nagy versenyen egy Mercedes-Benz SLS AMG GT3-at, Coronel egy Zakspeed SLS GT3-at, Chilton pedig egy Rotek Racing Audi TTRS-t (az SP4T kategóriában) fog majd vezetni. Számunkra legismertebb váltótársa talán Chiltonnak lesz: Robb Holland.

A hétvége WTCC programja.

Még egyszer, mindenkinek felhívjuk a figyelmét arra, hogy a versenyek a szokásostól eltérő módon, szombaton kerülnek megrendezésre! A futamok egyenként három körösek lesznek.

A teszten a legjobb eredményt José María López érte el (8:41.193), Sebastien Loeb, Yvan Muller és Hugo Valente előtt. A további hat helyen Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro, Ma Quing Hua, Mehdi Bennani, Jaap van Lagen és Tom Chilton végzett. Időeredmények.

Azzal, hogy a Lada nem indítja Mikhail Kozlovszkijt (ti. nincs milyen autóval) a NIKA pedig Rickard Rydell gyengélkedése okán továbbra is távol marad, a mezőny mindössze 17 autósra fogyatkozott.

Comments

comments