Thriller és célfotó

Fotó: DTM Official

A norisringi vasárnapi futam legalább annyira izgalmas volt, amennyire unalmas volt a szombati. A DTM sajtóosztálya egyenesen thrillernek titulálta a történteket, és nem is lőttek nagyon mellé. A thrillert egyébként Maxime Martin nyerte Lukas Auer, és a harmadik helyért vívott hármas célfotó előtt.

Bár a pálya száraz volt, a verseny olyannyira eseménydús, hogy részletes leírásba nem is bocsátkoznék, viszont akinek van ideje, nézze meg a DTM Youtube csatornáján az ismétlést.

A versenyt Tom Blomqvist kezdhette az élről, mellőle Robert Wickens, mögülük Nico Müller és Bruno Spengler rajtoltak. A tegnapi nappal ellentétben senki nem kente fel a falra a másikat, ellenben az első 5 kerékcserét megejtették az első két körön belül.

Wickens és Spengler meglógtak az elején.

A kerékcserék után Lucas Auer és Maxime Martin vívott nagy csatát a vezető helyért, amíg René Rast és Robert Wickens nem landoltak a betonfalban. Wickensnek ehhez Rast adta meg a kezdő lökést, bejött a Safety Car. Mialatt a biztonsági autó bent volt, Spengler defektet kapott a törmelékektől, ezért be kellett mennie kerékcserékre, így a mezőny végére került, de ez nagyon jól jött neki néhány kör múlva.

Ugyanis amint a biztonsági autó elhagyta a pályát, és az autók pedig felsorakoztak az idei szabályok szerint kettesével az újraindításhoz, Gary Paffett összeért Marco Wittmann autójával, belepördült a falba, az autó eleje és hátulja is lezúzódott teljesen, és az irányíthatatlan roncs telibe találta a közben haladó sorból éppen Mike Rockenfeller autóját. Együtt sodródtak a pálya mellé. Az egész horribilis volt. A versenyzők elhagyták ugyan a roncsokat, de mindkettejüket kórházba szállították, ahol kiderült, hogy Rockenfeller ötödik lábközépcsonja eltört. Komolyabb beavatkozást nem igényel a törés ellátása, de legalább sínt, rosszabb esetben gipszrögzítést tesznek rá. A rehabilitációtól függően előfordulhat, hogy a következő versenyt ki kell hagynia Rockynak.

Hosszas pályatakarítás után a versenyt újraindították. Olyan volt, mintha egy új sprintversenyt kezdtünk volna nézni, előzéseknek és akcióknak nem voltunk híján, talán az év legizgalmasabb futama volt.

A befutó nagyon érdekesen alakult, Martin nyerte a versenyt Auer előtt, aki a vége felé többször is hibázott, mert már annyira fáradt volt a lába, hogy alig tudta a féket nyomni. Mögöttük az utolsó kanyartól hármas holtverseny látszott kialakulni Edoardo Mortara, Mattias Ekström és Marco Wittmann között a harmadik helyért. Végül célfotó döntött, Mortara javára (mindössze 2 ezreddel ért be Ekström előtt).

A verseny végeredménye

A következő versenyhétvégét Moszkvában rendezik július 21 és 23 között.

Magyar Szilvia

Comments

comments