Thompson visszalépett a futamtól

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

“Nem jutottál tovább, frusztrált vagy?” – tette fel a kérdést Alex, a Eurosport riportere James Thompsonnak. Jimmy nem volt frusztrált igazság szerint, sokkal nagyobb baja volt annál, de nem akarta a kamerába elpanaszolni. Így aztán próbált valami udvarias választ adni, majd távozott a pályáról.

(Személyes megjegyzésként teszem hozzá: ez egy tájékoztató jellegű cikk, nem feladata kitérni arra, hogy miért kell hülyeségeket kérdezni a másik embertől!)

Mivel interjúm lett volna Jamesszel, amit február óta tolunk, a Lada sajtófőnöke tájékoztatott arról, hogy valószínűleg Thompsonnak a versenyt is ki kell hagynia. Azóta ezt már hivatalosan is megerősítette a csapat.

A történet még a nürburgringi teszt előtt kezdődött, amikor Thompsonnak elkezdett fájni a foga, majd a teszt után egyből Magyarországra utazott, ahol ellátták a fájós fogat. Sajnos azonban a helyzet nem javult, így a mai időmérőn nem az autó gyenge teljesítményétől szenvedett a brit, hanem a fogától.

Bár a Ladánál eleinte próbálták poénra venni a dolgot, mondván: a férfiak jobban szenvednek, de kiderült, hogy a történet jóval komolyabb némi színészies túlzásnál. Az orvosok is azt tanácsolták: ha csak lehet, ne induljon el James a versenyen.

Miután Rickard Rydell is hiányzik a rajtrácsról, ugyancsak betegség miatt, összesen 16 autó fog holnap rajthoz állni.

Magyar Szilvia

Comments

comments