Tengerparti sétakocsikázás

comini szocsi

Fotó: TCR Official

Szocsiban, a Fekete tenger partján rendezik a TCR utolsó (majdnem) európai versenyét, mielőtt ez a sorozat is Ázsiába költözik. A nemzetközi széria egy pályán fut jelenleg az orosszal és a WestCoast Racing kiadta a harmadik autóját egy helyi hősnek, Ildar Rakhmatullinnak, míg Engstlerékhez Vlagyimir Sesenyin csatlakozott. Egyébként a mezőny változatlan, az idő pedig egyelőre szép.

Az időmérő edzés végtelen egyhangúságban telt, olyan volt, amilyennek egy időmérőnek normál esetben lennie kell.

Meglepetésre egy Volkswagen nyerte azt, közülük is Stefano Comini. “Gratulálunk a Volkswagen idei első pole-jához!” – mondta a helyi kolléga, mire Stefano visszakérdezett: “Köszi, de nem lehet, hogy Vernay állt pole-ban a Salzburgringen?”

Ami azt illeti, mindkettejüknek igaza van: valóban nem szerzett még pole pozíciót hivatalosan idén Volkswagen. Ugyanakkor Jean-Karl Vernay valóban a pole-ból indult a Salzburgringen, mégpedig azért, mert leszakadt az ég a felvezető kör alatt. És bár Vernay hivatalosan csak az ötödik rajtkockát csípte el, az első négy a boxba hajtott a felvezető kör végén, tehát valóban a francia indult a pole-ból.

Holnap viszont Comini fog onnan elrajtolni. Mögüle indul Pepe Oriola, akinek a legjobb köre bánta azt a bizonyos pályalimitet, de így is második lett. Vernay-é a harmadik, Gianni Morbidellié a negyedik idő, míg Petr Fulin meglepetésre odatette az eddig gyengélkedő Alfát az ötödik helyre.

A B3 egész első sort fogott magának a második versenyre, mivel Mato Homola a 9., Tassi Attila a 10. lett. Dusan Borkovic a hatodik helyről rajtolhat.

Az időmérő edzés végeredménye

Holnap a futamok a szokásos TCR-csatornán megtekinthetőek közép-európai idő szerint:

11:25  TCR International Series Race 1

12:55  TCR International Series Race 2

Comments

comments