Teljes az R-Motorsport DTM gárdája

Az R-Motorsport autója a Blancpain sorozatban. Fotó: Schneider Erika

Egy nappal a hivatalos bemutató előtt az R-Motorsport bejelentette a harmadik, illetve negyedik pilótáját is, így 2019-re teljessé vált az Aston Martinnal versenyző gárda létszáma.

Holnap, február 20-án mutatják be hivatalosan a svájci St. Gallen városában a csapatot, ám már ma választ kaptunk arra a kérdésre, hogy kik lesznek a csapat versenyzői a 2019-es DTM szezonban: Ferdinand Habsburg és Daniel Juncadella csatlakozik a múlt héten bejelentett Paul di Resta és Jake Dennis kettőséhez.

A 21 éves Ferdinand Habsburg, teljes nevén Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg-Lothringen, IV. Károly magyar király és Bourbon–Pármai Zita királyné dédunokája immáron a harmadik európai nemes (a bajor Lipót herceg, és a svéd Károly Fülöp herceg után), aki leteszi a névjegyét valamilyen nemzetközi versenysorozatban. Első, go-karttal tett métereit még magyar licensszel futotta, később, amikor már formaautózásra adta a fejét, osztrákra váltott. 2018-ban az FIA Forma 3-mas bajnokságában a 13. helyig jutott. Tavaly részt vett az International GT Open bajnokság két fordulójában, illetve a Jackie Chan Racinggel rajthoz állt a Daytona 24 óráson is. A DTM-mel új fejezet kezdődik a karrierjében, mind a versenyző, mind a csapat nagyon várja már a közös munkát.

„Rettentően örülök annak, hogy bemutatkozhatok a DTM-ben – mondta Habsburg. – Hatalmas kihívás lesz számomra, hisz ez egy elsőrangú bajnokság. Újoncként nem lesz könnyű a világ legjobb túraautós versenyzőivel rajhoz állni, de pont ezért az a célom, hogy annyit, és olyan gyorsan tanuljak, amennyire lehetséges, és, hogy a teljesítményem versenyről versenyre javuljon.”

Daniel Juncadella és Ferdinand Habsburg
Fotók: Schneider Erika

Daniel Juncadella neve nem ismeretlen a DTM-et követők számára, hisz a katalán fiú 2013 és 2018 között 5 évadot húzott le a Német Túraautó Bajnokság résztvevőjeként. Összesen 76 versenyen indult a Mercedes AMG színeiben, egy győzelmet és öt további dobogós helyezést tudhat maga mögött. Az R-Motorsport így két újonc – két veterán felállásban indul neki a 2019-es évnek.

„A tapasztalatommal szeretném segíteni az Aston Martin Vantage DTM csapatának a fejlődését, és egy ilyen kemény és komoly sorozatban, mint a DTM, mielőbb egy szintre kerülni, és ott is maradni a többiekkel – nyilatkozta Juncadella. – Természetesen rengeteg munka áll előttünk, de biztos vagyok abban, hogy ezzel a fiatal, és céltudatos csapattal hamar szemmel látható sikereket fogunk elérni.”

Schneider Erika

Comments

comments