Táguló mezőny Makaó szűk utcáin…

Fotó: FIAWTCC.COM

Egy ideje jönnek a hírek és a sajtóközlemények arról, hogy ki mindenki csatlakozik a mezőnyhöz Makaóban. Mivel a nevezési lista immár véglegesnek tűnik, most célszerű erről egy rövid összefoglalót írni.

Nagyon régóta tudjuk, hogy a Sebstian Loeb Racing színeiben régi ismerősünk, Ma Qing Hua beugrik Makaóra. A múlt héten még az autójának festéséről is külön sajtóközleményt kaptunk, tehát ha valakinek kétségei lennének, erről a mintáról biztosan fel fogja ismerni a kínait.

A legendás pályához hozzátartoznak az elmaradhatatlan, beugrós, kínai hangzású nevek, úgy mint Mak Ka Lok, aki egy Ladát fog vezetni, és Clerebold Chan Kin-Pong és Po Wah Wong, akik a Campos Chevrolet-it veszik bérbe a hétvégére. (Persze ők nem a mezőny elejében alkotnak, hanem – a korábbi évek tapasztalata alapján – a mezőny hátuljában, és általában közlekedési akadályt…)

A korábbi két versenyhez hasonlóan most sem láthatjuk Tiago Monteirót, aki a vártnál nehezebben épül fel, és egy ilyen pályán orvosai semmi esetre sem tanácsolták neki a részvételt. Helyén továbbra is Esteban Guerrieri segíti a Hondát és Michelisz Norbertet.

A mezőny utoljára a WTCC jubileumi évében, 2014-ben versenyzett Makaóban, a körrekordot az itt nyolc diadalt arató Rob Huff tartja, még Lada Grantával.

A közvetítések igen barátságtalan időpontokban lesznek:

Időmérő edzés: pénteken 6:25-től Eurosport 2, M4

Nyitóverseny: szombaton 7:15-től Eurosport, M4

Főverseny: vasárnap 3:45-től, Eurosport, M4

A hétvége teljes programja megtekinthető ide kattintva (itt minden idő helyi idő).

Magyar Szilvia

Comments

comments