Szabadkártyával tér vissza a WTCR-be a Zengő Motorsport

Fotó: Hivatalos sajtóközlemény

Új felfedezettjével, a szimulátorversenyzői múlttal rendelkező Tenke Tamással, szabadkártyásként tér vissza a túraautó-világkupába a Zengő Motorsport.

Az már hetekkel ezelőtt egyértelművé vált, hogy annak költségessége miatt nem fog teljes szezont futni a WTCR-ben a Zengő Motorsport. A magyar csapat bejelentette, hogy a 2019-es szezonban elsősorban a TCR Európa-kupában indul nemzetközi szinten, de nem zárkóztak el annak lehetőségétől sem Zengő Zoltánék, hogy néhány fordulón rajthoz állnak szabadkártyás indulóként.

Erre pedig nem is kellett sokat várni, mivel kedden délelőtt érkezett a hír a WTCR sajtóirodájától, miszerint a Zengő Motorsport részt vesz a hungaroringi hétvégén, ráadásul lapot húzva a tizenkilencre, mert mindezt egy újonc pilótával teszi, nevezetesen Tenke Tamással, aki harmadik magyarként csatlakozik a mezőnyhöz, Michelisz Norbert és Tassi Attila mellé.

A 22 éves magyar a szimulátorversenyzés világából érkezett, az év elején pedig a közép-keleti TCR-bajnokság futamain erősítette a csapatot Abu-Dhabiban és Dubajban, továbbá bő egy héttel ezelőtt az országos bajnokság nyitányán is pályára gördült két sprint- és egy 60 perces endurance-futam keretében.

„Hatalmas megtiszteltetés, egyúttal egy hihetetlen lehetőség ez számomra. Sokat kell majd tanulnom, így nem is szeretnék jósolgatásokba bocsátkozni. A célom az, hogy az edzéseken és az időmérőkön a lehető legtöbb kört tegyem meg, továbbá valamennyi futamot befejezzem. Mindezzel már elégedett lennék” – kommentálta a hírt Tenke.

„Örömünkre szolgál, hogy visszatérhetünk a WTCR-be, ráadásul a hazai közönség előtt. Semmi kétség afelől, hogy Tamásnak nagyon komoly tanulással kell szembenéznie, de ez egy remek lehetőség a számára, hogy tapasztalatot szerezzen egy nagyon magas szintű bajnokságban. Új képességeket sajátíthat el, ami csak segítheti a fejlődését. A szabadkártyás szereplés pedig egy nagyon jó lehetőség azon csapatoknak, akik nem tudnak teljes szezont futni. Talán további alkalmakon is felbukkanunk az év folyamán” – tette hozzá a csapattulajdonos, Zengő Zoltán.

A szabályok értelmében Tenke nem lesz jogosult pontszerzésre, az autója pedig plusz 20 kilóval lesz nehezebb, továbbá (elvileg) ki kell hagynia a TCR Európa-kupa első hétvégéjét, de állítólag ez utóbbi kitétel ellen megpróbálnánk fellebbezni, hiszen az ő esetében nem egy teljes szezonos pilótáról beszélünk, ellentétben Tom Coronelével.

A hollandnak választania kellett a két magyarországi futam közül, így ő a hétvégén a WTCR-ben indul a Comtoyou Racing Cuprájában, míg a kisebbik szériában Stéphane Lémeret pattan be a Boutsen Ginion Racing Hondájába.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments