Szabadedzések és büntetések a Hungaroringről

Fotó: Citroën Racing Official

Fotó: Citroën Racing Official

A szabadedzések vizes pályán zajlottak a Hungaroringen. Az elsőn és a másodikon is ugyanaz a sorrend született az első 5 hely tekintetében. Nevezetesen: José María López, Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro, Yvan Muller, Michelisz Norbert.

Az égi áldás elapadt a Ring fölött egyelőre, így a pálya minden bizonnyal felszárad az időmérőre.

Napok óta tudjuk, hogy Rickard Rydell továbbra is betegséggel küszködik, akut pajzsmirigygyulladása nem jött rendbe, így pénteken a NIKA hivatalosan is bejelentette, hogy sem a csapat sem a versenyző nem lesz jelen a hungaroringi fordulón.

A Lada kérvényezte a motor és a turbó cseréjének engedélyezését Mikhail Kozlovszkij autójában, még az első szabadedzés előtt. Természetesen ez azzal jár, hogy a versenyző a rajtrács végéről indul.

John Filippit megintették, amiért átlépte a boxutca kijáratánál a fehér vonalat a szabadedzés alatt, valamint kap egy további 5 rajthelyes büntetést, mivel figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót. Sébastien Loeb szerelőcsapatát pedig 500€-ra büntették, mivel kinyitották a garázst az első szabadedzés előtt, amikor a boxutca még zárva volt. Büntetést kap még Hugo Valente is, mivel az első edzés alatt figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót: az első versenyen 5 hellyel hátrébbról indul majd, csakúgy, mint Filippi.

A szabadedzések végeredménye itt elérhető:

1. szabadedzés

2. szabadedzés

Comments

comments