Sok boldog visszatérés…

Fotó: fiawtcc.com
Fotó: fiawtcc.com

Az előttünk álló hétvégéken újra láthatunk néhány régi ismerőst mind TCR-ben mind pedig a WTCC-ben. Visszatér Sébastien Loeb, ha nem is abban a formában és oda, ahová várjuk, valamint néhány élelmes kommentelő szerint a sportbírók józan esze is…

Mint azt már mindenki tudja, James Thompson újabb esélyt kap a hétvégi marokkói WTCC futamon René Münnich helyén, ám azt ma hozták nyilvánosságra, hogy ugyanezen autóban ismét láthatjuk Sabine Schmitz-et a Nordschleifén. A tapasztalt hölgy, aki jelenleg a Top Gear műsorában is tevékenykedik, tavaly mutatkozott be a mezőnyben, szintén egy All-Inkl.com versenyautóban, ugyanezen a pályán. Pályaismerete sokat segített neki abban, hogy jó eredményeket érjen el még úgy is, hogy az autó és a mezőny is ismeretlen volt számára. Schmitz esőre számít majd, remélve, hogy vizes pályán jobban megy majd neki.

Bár amikor a WTCC sajtóosztálya feltette a kérdést a Facebookon, hogy vajon ki tér vissza, nem kevesen vágták rá puszta tréfából, hogy Sébastien Loeb (bár alighanem a legnagyobb derültséget “a sportbírók józan esze” hozzászólás szülte…), Loeböt mégsem látjuk majd versenyautóban… Látjuk viszont a versenyautóit Spaban!

A TCR a hétvégén Spaba látogat és a Sébastien Loeb Racing most indít először két Peugeot-t a nemzetközi mezőnyben. A csapat versenyzői Grégory Guilvert és Jimmy Clairet lesznek. A legendás belga versenypályán tér vissza a helyi hős, A WTCC-ből jól ismert Pierre-Yves Corthals. A belga versenyző a Ferry Monster Autosport nevű holland csapat SEAT-jával száll harcba. Ugyanez a csapat fogja futtatni Loris Hezeman autóját is.

Új finnt is üdvözölhetünk a mezőnyben, a 27 éves Antti Buri a belga WRT csapat Volkswagenjét kapja meg a hétvégére. Az új indulók mellett azonban két csapat is jelezte a belga futamról távolmaradását. A Top Run Motorsport és a Muslanne Racing Subarujait és Alfa Romeóit nem láthatjuk Spaban.

A TCR belga hétvégéjének további érdekessége, hogy – mivel hosszú távú verseny betétfutama lesznek – a program csütörtök-péntek-szombat eloszlásban fog zajlani a szokásos meder helyett. Így – bár maguk a hétvégék ismét ütik egymást a WTCC-vel – legalább azok időbeosztása nem zárja ki, hogy mindkét bajnokság versenyeit nézhessék az érdeklődők.

Fotó: tcr-series.com

Fotó: tcr-series.com

Magyar Szilvia

Comments

comments