René Rast ismét az élen

Forrás: DTM Official

René Rast DTM-es karrierje során először járt a Moscow Raceway-en szombaton, ahol mindjárt meg is szerezte a pole pozíciót, majd a győzelmet is. A német így félidőnél ismét vezeti a pontversenyt. Mike Rockenfeller a Norisringen elszenvedett lábközépcsont-törése ellenére bejött a második helyre, biztosítva ezzel az Audi kettős sikerét. A dobogó harmadik lépcsőfokára a kétszeres DTM bajnok BMW-s Marco Wittmann állhatott. A legjobb Mercedes-es versenyző Robert Wickens lett, akit negyedikként intettek le.

„Tökéletes verseny volt” – foglalta össze röviden Rast. „A rajtom ugyan nem volt optimális, de utána minden a legjobban alakult. A teljes versenytávon vezettem, és nagyon örülök annak, hogy ismét vezetem a bajnoki tabellát is.” A német egyáltalán nem aggódott, hogy márkatársa, a szintén német Mike Rockenfeller elhappolná előle a győzelmet. „Mike végig DRS távolságon belül volt, de egyszer sem volt olyan gyors, hogy meg tudjon támadni.” Azt, hogy Rockenfeller a balesete ellenére is ilyen gyors tudott lenni, elsősorban az orvosoknak és a fizioterapeutáknak köszöni. „Nagyon nagy köszönet jár nekik” – mondta az Audi versenyzője, aki csak 77 századdal maradt le a győzelemről. Egy speciális merevítővel rögzítették a törött, bal lábát, amit csak részben tudott használni, így változtatnia kellett a vezetéstechnikáján, ezáltal a jobb lábával fékezett.

Amíg az élen a sorrend nemigen változott, Marco Wittmann-nak meg kellet küzdenie a pozícióért. „Az első két köröm egész jó volt” – mondta. „Aztán élvezetes csatákat vívtam, főleg Robert Wickens-szel, akit egy rövid ideig magam mögött is tudtam tartani.” A harmadik helyre röviddel a verseny vége előtt kapaszkodott vissza, így a 2014-es győzelme és 2015-ös második helye után bebiztosított magának egy újabb orosz dobogós helyet. „Egy hasonló eredménnyel holnap is elégedett lennék.”
Mattias Ekström csak a nyolcadikként haladt át a célvonalon. Az első körben összeakadtak Timo Glock-kal, aminek következtében a svéd lecsúszott a pályáról és pozíciókat vesztett. Glock ezért a manőverért csak egy figyelmeztetést kapott a versenybíráktól. Annak ellenére, hogy Ekström korán, már a harmadik körben kijött a kötelező boxkiállásra, és ez a taktika az előző versenyek alkalmával kifizetődőnek bizonyult, és pontokat hozott a konyhára, most valahogy nem működött. Ezzel a fiaskóval el is veszítette az összetettbeli első helyét.
A szombati moszkvai futam alaposan átrendezte a pontversenyt, sőt, az első három helyen álló pilóta 6 pontos különbséggel áll a tabellán. 9 verseny után 99 ponttal René Rast található az élen, a második a Mercedes AMG-s Lucas Auer, a svéd Mattias Ekström a maga 93 pontjával jelenleg a harmadik.

Félidőnél az Audi vezeti a gyártók pontversenyét 378 egységgel, őket a Mercedes követi 309, illetve a BMW 276 ponttal.

Az első orosz futam teljes eredménye:

 1. René Rast (Audi)
 2. Mike Rockenfeller (Audi)
 3. Marco Wittmann (BMW)
 4. Robert Wickens (Mercedes)
 5. Timo Glock (BMW)
 6. Lucas Auer (Mercedes)
 7. Gary Paffett (Mercedes)
 8. Mattias Ekström (Audi)
 9. Jamie Green (Audi)
 10. Maro Engel (Mercedes)
 11. Loic Duval (Audi)
 12. Bruno Spengler (BMW)
 13. Edoardo Mortara (Mercedes)
 14. Paul Di Resta (Mercedes)
 15. Nico Müller (Audi)
 16. Maxime Martin (BMW)
 17. Augusto Farfus (BMW)

Kiesett:

Tom Blomqvist (BMW)

Forrás: DTM sajtóközlemény

Fordította: Schneider Erika

Comments

comments