Rast nem bírja abbahagyni

Fotó: DTM

1996 óta nem fordult elő a DTM-ben, hogy egy valaki négy versenyt nyerjen egymás után. Annak idején Klaus Ludwig (1989), Nicola Larini (1993) és Alessandro Nannini (1993/1994 és 1996) volt képes erre a mutatványra. René Rast ma csatlakozott ehhez az illusztris társasághoz.

Rast nem csak ezt a bravúrt vitte véghez vasárnap Spielbergben, mai győzelme az Audi századik elsősége volt.
„Egy újabb hihetetlen hétvége” – lelkendezett a futam utáni interjúban. „Hálás vagyok a csapatnak a nagyszerű autóért és a remek csapatmunkáért. Négy versennyel ezelőtt még 100 pont hátrányom volt, most meg már csak 30. Négy győzelmet egymás után eddig egyetlen sorozatban sem szereztem, és az, hogy ezt ebben a nagyon szoros DTM mezőnyben értem el, még különlegesebbé teszi az egészet.” Rast, aki 2017-ben 21 pontos hátránnyal érkezett meg az utolsó fordulóra Hockenheimba, nagyon pozitív. „Mindent megteszek annak érdekében, hogy ismét bajnok legyek.”

Második helyen futott be a svájci Nico Müller (Audi RS 5 DTM), a dobogó harmadik helyére Gary Paffett (Mercedes-AMG) állhatott fel, aki jelenleg 4 ponttal áll a bajnokságban Paul di Resta mögött.
„Csak 4 pont van köztem és Paul között. Nagyon örülök, hogy ennyivel a vége előtt is van még esélyem a végső győzelemre. A pole-ból indulva ugyan jobb eredményre számítottam, és úgy akartam Hockenheimba érkezni, hogy én állok a lista élén. Ez ugyan nem sikerült, de mindent meg fogok tenni, hogy elérjem a célomat.”

Matematikailag tehát háromesélyessé vált a játék, Hockenheimban már csak di Restának, Paffettnek és Rastnak van lehetősége a cím megszerzésére.

Miközben az egyéni bajnoki cím sorsa még nyitott, a gyártók küzdelme eldőlt: a Mercedes AMG zsebelte be az elsőséget. Három pontot hozott ma a konyhára Gary Paffett pole pozíciója, így a stuttgartiak már a verseny előtt behozhatatlan előnyre tettek szert.

Vendégmunkásunk, az ötszörös rali bajnok Sébastien Ogier ma a 16. helyen ért célba.
„Nagyon jól éreztem magam ezen a hétvégén és rengeteget tanultam. Ma tulajdonképpen két versenyt futottam. A Farfus elleni csatában olaj került a szélvédőmre, és hiába próbáltam az ablaktörlővel letörölni, csak még jobban elkentem azt. Semmit sem láttam egészen a boxkiállásig, amikor lehúzták a koszos fóliát. A verseny második felében aztán Rockyval csatáztam. Nem tudtam őt megelőzni, de remekül szórakoztam.”

Most egy három hetes szünet következik, aztán elérkezünk a 2018-as szezon utolsó versenyhétvégéjéhez: október 12-14-e között a már sokat említett Hockenheimring lesz a helyszín.

A vasárnapi osztrák verseny teljes végeredménye:

null

null

Schneider Erika

Comments

comments