Pole a hazai közönségnek!

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

Az időmérő edzésre nagyjából felszáradt az ideális ív a Hungaroring aszfaltján, szóval mehettek a versenyzők száraz pályára alkalmas gumikkal. A probléma pusztán az volt, hogy a rázókövek nem voltak még szárazak.

Ez okozott egy kis problémát Gabriele Tarquininek, aki pontosan tudja, hogy attól, hogy az ideális ív száraz, nem az a pálya minden része. Legalább 35 éve tisztában van mindezzel, de elmondása szerint nem volt ott fejben, elvétett egy kanyart, ráhajtott a rázókövekre, és ezzel vége is volt: Honda összetörve a pálya közepén, piros zászló.

Az újraindítás után hasonló affér nem történt, csendben folydogált le a Q1 és a Q2 is. Amikor Michelisz Norbert látta, hogy a lendülete nem elég ahhoz, hogy az első helyekért harcoljon, úgy döntöttek a csapattal, hogy a fordított rajtrácsra játszanak. Norbi elmondása szerint természetesen nem a 10. helyre közvetlenül, hanem a 8. környékére, mert túl nagy kockázatot jelentett volna megpróbálni pontosan eltalálni a 10. időt. “Olyan hatodik hely körüli volt benne az autóban, de azzal nem megyünk sokra, ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk a pole-t eltalálni a második versenyre…”

Kockázat ide vagy oda, sikerült eltalálniuk, így Norbi az élről indul holnap a második futamon.

A Q3-ba jutott José María López, Yvan, Muller, Sébastien Loeb, Hugo Valente és Ma Quing Hua. A kínai autóját úgy húzták-vonták vissza a szerelői a boxutca kijáratától, nyilván nem volt vele minden rendben.

A többiek rendben lefutották a körüket, már ha azt rendben levőnek lehet nevezni jelen mezőnyben, hogy Muller mögött nem csapattársai, hanem Valente végzett.

“Ha nem lenne az a büntetés, olyan boldog lennék!” – mondta Hugo. De így is ez az egyik legjobb eredménye pályafutása során.

Említést érdemel, hogy míg Rob Huff a második helyen jutott tovább a Q2-be, addig James Thompson csak szenvedett. Alex, az Eurosport riportere a következő kérdéssel dugta a mikrofont az orra alá: “Nem jutottál tovább. Frusztrált vagy?” Thommo udvariasan kifejtette, hogy igen, az, és elhagyta a pályát. Nem mondta meg (csak később a sajtófőnöktől tudtuk meg): nem az autó volt a hibás ezegyszer. Thompsonnak komoly fájdalmai voltak.

Szóval így esett az eset: a hazai közönségnek a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert összehozott egy pole-t holnapra a második versenyre. Az elsőn pedig Yvan Muller rajtol majd az élről, Lópezzel, Loebbel és Ma Quing Huaval a hátában. Ha jön még egy kis eső is, ami egyáltalán nem elképzelhetetlen, érdekes rajtoknak nézünk elébe.

Magyar Szilvia

Comments

comments