Panis a WTCC-ből a TCR-be távozik

Fotó: fiawtcc.com

Ma kora reggel kaptuk a sajtóközleményt a WTCC sajtóirodájától arról, hogy Aurelien Panis azonnali hatállyal szerződést bontott a Zengő Motorsporttal. Helyére Argentínában Szabó Zsolt kerül.

A Zengő Motorsport a további négy versenyen három nemzetközi versenyzőjének ad lehetőséget a következő módon: Nagy Dániel megkapja a 2017-es fejlesztésű Hondát, a többiek (Szabó Zsolt, Nagy Norbert és Ficza Ferenc) a 2015-ös fejlesztéssel próbálhatnak szerencsét, forgóban. Az első szerencsés Szabó Zsolt, aki idén az ETCC-ben indult már a Zengő színeiben. Rá egy szimulátoros tehetségkutatóban figyeltek fel, és onnan egyenes útja vezetett az Európa bajnokságig, majd pedig most a WTCC-be. Az argentin futamot július 14-16 között rendezik, a szokásos Termas de Rió Hondo versenypályán.

Aurelien Panis a Honda francia tehetségtámogató programja segítségével a TCR-ben, a Boutsen Ginion Racing színeiben folytatja pályafutását, már most hétvégén, Oscherslebenben. A holland csapat már vett részt idén nemzetközi fordulóban, a TCR hollandiai állomásán, Spában. Bejelentésük szerint a hátralévő mind a 4 futamon szeretnének indulni, mindegyiken Panisszal a volán mögött.

Comments

comments