Nagy és Girolami voltak a leggyorsabbak a TCR EU első edzésnapján

Fotó: TCR Europe Official

A szabadedzésekkel megkezdődött a TCR Europe 2020-as szezonja. Az utazási megszorítások miatt Viktor Davidovski nem tudott csatlakozni a mezőnyhöz, helyére az utolsó pillanatban hívták be a Honda és a JAS favoritját, Nestor Girolamit.

A fényképeket látva senki nem panaszkodhatott a zsúfoltságra a briefing alatt, és a 24 résztvevőt a pálya is kényelmesen kiszolgálta. Az első szabadedzés még el sem kezdődött, már sárga zászló lépett érvénybe. Sokat nem lehet írni a livetiming-ról, a Touring Car Times-tól tudjuk, hogy Tom Coronel megtörte a Hondát az edzés alatt. A legjobb időt Nagy Dániel futotta végül, Andreas Bäckman és Nestor Girolami előtt. A legjobb peugeot-s Jimmy Clairet (4.), a legjobb audis Mehdi Bennani (5.), a legjobb, és egyben egyetlen cuprás Evgenij Leonov (18.) voltak.

A második edzés jelentős részében a Clairet testvérek domináltak, jobbára Teddyvel az élen. Az edzés vége felé Sami Taoufik és Mike Halder férkőzött közéjük, majd az utolsó pillanatban Girolami autózott egy legjobb időt. Nagy Dániel ezúttal a hetedik időt autózta.

Tom Coronel balesetén kívül csak a Peugeot-knak voltak kisebb-nagyobb ügyeik: az első edzésen Jean-Laurent Navarro transpondere nem működött (később kiderült, hogy az ICU-t kellett szerelni). A második gyakorláson Florian Briché bebizonyította, hogy igazi apja fia: többször is figyelmeztető zászlót kapott a track limit megsértése miatt. Nyilván a vérében van… 🙂 Ami pedig a másik alakulatot illeti: egyelőre nem tudni mi okból, de a versenybíróság azonnali hatállyal berendelte Jimmy Clairet és a csapat vezetőjét beszélgetni.

Az első edzés eredménye

A második edzés eredménye

Holnap az időmérő edzést reggel 9-től, livetimingról, az első futamot 12:50-től a TCR TV Youtube csatornáján lehet majd figyelemmel kísérni.

Magyar Szilvia

Comments

comments