Muller indul az élről Moszkvában

Fotó: Citroen Official

Fotó: Citroen Official

Moszkvába látogatott a WTCC mezőny azon része, akiknek nem volt gond a vízummal vagy nem szorultak be az orosz határnál napokra. Szerencsére a versenyzők minden gond nélkül bejutottak az országba. Rickard Rydell is felépült hosszú betegségéből, meg is érkezett csapatostul, csakhogy a pénteket az üres garázsban tölthették falbámulással. Történt ugyanis, hogy a NIKA kamionja mindenestül csapdába esett a finn-orosz határon négy napra. De az európai újságírók nagy része is hiányzik Moszkvából, csakúgy mint a tömeg  lelátókról…

A péntek a NIKA kivételével mindenkinek kipakolással és teszteléssel telt, és – bár a teszteken soha nem az időeredmények a legfontosabbak – a legjobb idővel Gabriele Tarquini zárt Yvan Muller és Tiago Monteiro előtt. Michelisz Norbert a legjobb privátként a 8. helyen végzett.

Szombatra szerencsére mindenki visszakapta az autóját, így a mezőny legalább majdnem régi létszámában (18 autó a 19-ből), ha nem is a régi összetételében (Jaap van Lagen James Thompson helyett, Nick Catsburg Michail Kozlovszkij helyett) állt ki a szabadedzésekre és az időmérőre.

Minden gyakorlás rendben, jobbára eseménytelenül zajlott le, de mindenki panaszkodott arra, hogy nem elég a tapadás, a pálya rettentő csúszós, az autók hol túl-, hol alulkormányzottak.

A pálya állapota és a nézőtér zsúfoltsága továbbra sem javult, így az időmérőt is csupán néhány ronda, fekete aljú esőfelhő nézte végig a helyszínen. Szemtanúi voltak Rob Huff remeklésének, annak, hogy Nicky Catsburg nem csak hogy bejutott a Q2-be első versenyhétvégéjén, de a második versenyen az első sorból fog indulni, és annak is, hogy idén először képviseltette magát egyszerre az összes gyártó az ötautós szétlövésben. Sőt, tovább megyek: Sebastien Loeb élete legrosszabb rajtpozícióját szerezte (11.), és csodák csodájára nem José María López (bár még mindig egy Citroën) nyerte a kvalifikációt.

Michelisz a nyolcadik lett, ami a második futamra egy harmadik rajtkockát jelent majd neki.

A Q3 résztvevői voltak: López, Muller, Tarquini, Huff és Tom Chilton. López saját bevallása szerint hibázott a gyors körén, de úgy véli, talán ez a pálya megy neki a legkevésbé mindközül. Muller határozottan felszabadult örömmel vette tudomásul, hogy holnap ő indul majd az élről.

Az időmérő edzés végeredménye.

Vasárnap a futamok helyi idő szerint 12:15-kor kezdődnek, a Eurosport magyar idő szerint 11 órától ad élő közvetítést.

Magyar Szilvia

Comments

comments