Motorsport olimpia

Forrás: FIA Motorsport Games hivatalos oldal

Csütörtökön este, a Róma utcáin tartott felvonulással és a nyitóünnepséggel kezdetét vette az első FIA Motorsport Games, vagy ahogy sokszor emlegetik, a motorsport olimpia. Magyarországot túraautó kategóriában Kiss Norbert képviseli majd.

Az FIA éppen egy éve hozta nyilvánosságra terveit egy ilyen nagyszabású, az olimpiához hasonló esemény megrendezésére vonatkozóan. Nyáron azt is megtudtuk, hogy világméretű elterjedtségét figyelembe véve a túraautózás kategóriában TCR versenyautókat fognak használni. Szeptemberben az MNASZ pályázatot írt ki, ez alapján választották ki a támogatott résztvevőket, akik a magyar színeket képviselhetik Vallelungában, november első hétvégéjén. A túraautósok által beadott pályázatok közül az MNASZ Kiss Norbertét találta a legjobbnak, ő egy Alfa Romeóval fog versenyezni. A többi magyar résztvevő:

Formula 4 – Tóth László
Drifting – Szántó Zoltán
Szimulátor – Báder Benjamin
Gokart szlalom – Kiss Dorka és Németh Bálint

GT kategóriában Magyarország nem indított versenyzőt.

A túraautós futamokon ismerősen csenghet majd Gilles Magnus, Tom Coronel, John Filippi, Jessica Bäckman, Luca Engstler vagy Mato Homola neve. A túraautó kategória teljes nevezési listája innen letölthető.

Ma a szabadedzések zajlanak, szombattól az időmérőket és versenyeket lehet figyelemmel kísérni. A túraautó kategória időbeosztása:

Szombaton 8:30-tól az első verseny kvalifikációja, 10:45-től a második verseny kvalifikációja, 13:15-től pedig az első verseny zajlik.

Vasárnap 13:20-tól kerül sor a második versenyre.

A teljes program innen letölthető.

Az esemény promótere az SRO, így élő közvetítést látunk a teljes hétvégéről az SRO Youtube csatornáján.

Magyar Szilvia

Comments

comments