Most jön, ami még nem volt

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

Hihetetlen, de ismét eltelt egy év, egy idény, ismét José María López a világbajnok, megint egy versennyel korábban.

A promóter és a makaói pálya közötti meg nem egyezést követően az idényzáró Katarba került, ahol a WTCC történetének első éjszakai futamát tartják majd. Ugyanakkor ez lesz a WTCC történetének első olyan “versenyhétvégéje” is, mely nem hétvégére esik.

Még a Vila reali szabadedzések alatt kaptuk kézhez a sajtóközleményt, mely arról szólt, hogy Francois Riberio el akarja kerülni az esetleges ütközéseket egyéb sportrendezvényekkel, ezért a kétnapos rendezvény november 26-27-én, csütörtök-pénteken kerül lebonyolításra. Ráadásul 4 nappal később, mint az eredeti, november 21-22-i hétvégén történt volna.

A rossz nyelvek azt beszélték egy darabig, hogy Nestor Girolami miatt van, hogy az idényzárója után még egy versenyre át tudjon ugrani a WTCC-be. Megint mások azon a véleményen voltak, hogy az idény végébe beleszervezett Race of Champions miatt történt a csúszás, hogy López is részt tudjon venni a bajnokok versenyén, ami az eredeti időpontra esik. További magyarázatul szolgálhat a tény, hogy ez az időpont a TCR sorozat záró versenye is, természetesen a régi helyen, Makaóban. Akárhogy is, nem mindennapi időpontban, nem mindennapi versenyeket fogunk látni.

Ami tovább emeli az esemény hangulatát, legalábbis a helyi nézők számára, hogy csatlakozik a mezőnyhöz Nasser Al-Attiyah, akit ismerhetünk a Dakarról (sok más raliról) és az olimpiáról (sportlövő, bronzérem) is. És persze helyi. Egy Chevrolet-val vesz majd részt a versenyben, a Campos színeiben.

A jelenleg elérhető időbeosztás szerint (mely még változhat) sajnos az időmérő edzés ismét egy napra kerül a futamokkal. Mivel Katar az arab időzónában fekszik, így két órával jár Budapest előtt. Ez azt jelenti, hogy csütörtökön délután magyar idő szerint 5-től, illetve 7:30-tól tartják a szabadedzéseket (ez helyi idő szerint 19:00 és 21:30, bőven napnyugta után van), valamint pénteken délután 13:00-kor kezdődik az időmérő edzés! Az első verseny magyar idő szerint pénteken 19:45-kor, míg a második 20:55-kor kezdődik.

Közvetítési időpontokat később tudunk megadni.

Magyar Szilvia

Comments

comments