Morbidellivel alkot teljesen olasz felállást az Alfa

Fotó: Magyar Szilvia

Pénteken délben a Team Mulsanne (Romeo Ferraris) bejelentette, hogy egy abszolút olasz pilótafelállással fog részt venni a Túraautó Világkupa 2018-as szezonjában, ugyanis a csapat két Alfa Romeo Giuliettáját Fabrizio Giovanardi, valamint Gianni Morbidelli fogják terelgetni – így kijelenthető, hogy egy teljesen olasz csapatot láthatunk majd a WTCC és a TCR Nemzetközi Széria fúziójából létrejött WTCR-ben: olasz csapat, olasz autók, olasz versenyzők, olasz ügyvezető.

Morbidellinek pedig komoly neve van az autósportban, ugyanis egykor, 1990 és 1997 között, összesen 67 nagydíjrajt erejéig a Forma-1 mezőnyét is erősítette a Scuderia Italia, a Minardi, a Ferrari, a Footwork és a Sauber színeiben – legjobb eredményét meglepő módon a Footwork gépével érte el az 1995-ös Ausztrál Nagydíjon, egy harmadik hely formájában.

1998-tól aztán átnyergelt a túraautózás világába az olasz, az első komolyabb eredményét az ETCC-ben érte el, amikor is 2000-ben a harmadik lett az összetettben. Később megnyerte az olasz Superstars szériát 2009-ben és 2013-ban, majd 2014-ben – nyolc év szünet után – a Münnich Motorsporttal visszatért a WTCC-be, és a Hungaroringen megszerezte egyetlen győzelmét.

Egy évvel később Morbidelli pedig már a TCR Nemzetközi Szériában folytatta a pályafutását, ahol végig a WestCoast Racing színeiben versenyzett, és a három – két verseny híján – teljes szezon során összesen hat futamgyőzelmet és ugyanennyi pole pozíciót szerzett.

“Nagyon boldog vagyok és megtiszteltetve érzem magam amiatt, hogy visszatérhetek a túraautózás csúcskategóriájába, méghozzá egy, a Romeo Ferraris által üzemeltetett Alfa Romeo Giulietta TCR volánjánál – ez a márka pedig nagy hírnévnek örvend” – fogalmazott az 51 éves Morbidelli. – “Ez a bajnokság a legmagasabb szinten lesz, sok nagyszerű csapattal és versenyzővel, amely miatt csak még izgalmasabb lesz a kihívás. A bizalomért és a remek lehetőségért köszönetet szeretnék mondani a Team Mulsanne-nek, a Niki International-nek pedig a támogatásért és azért, hogy ezt az egészet lehetővé tették.”

Michela Cerruti, a Romeo Ferraris ügyvezetője így kommentálta a hírt: “Örömmel vesszük, hogy Gianni csatlakozik hozzánk, Fabrizio Giovanardi mellé. Kétségkívül ők fogják a legtapasztaltabb párost alkotni a szériában, és ez az, amire szükségünk van ahhoz, hogy bebizonyítsuk az autóban rejlő potenciált.”

“Gianni Morbidelli nem csak fontos tapasztalatot és szakértelmet fog hozni a Team Mulsanne-hez, hanem egy újabb magas szintű és kaliberű versenyzőt jelent a WTCR számára. Erős párost fog alkotni Fabrizio Giovanardival” – mondta François Ribeiro, Morbidelli igazolása kapcsán.

Emellett a csapat bejelentette további két szakember csatlakozását, amelynek értelmében mostantól az autófejlesztésért Marco Calovolo lesz a felelős, a marketingrészleget pedig Nicolò Castello fogja vezetni.

Így fest az eddigi bejelentések alapján a WTCR 2018-as mezőnye:

  • All-Inkl.com Münnich Motorsport (Honda Civic Type-R TCR): Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri, ???
  • Boutsen Ginion Racing (Honda Civic Type-R TCR):Tom Coronel, Tiago Monteiro
  • BRC Racing Team (Hyundai i30 N TCR): Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
  • Campos Racing (SEAT León CUPRA TCR): John Filippi, Pepe Oriola, ???
  • Comtoyou Racing (Audi RS3 LMS): Nathanaël Berthon, Denis Dupont, Aurélien Panis, Frédéric Vervisch
  • DG Sport Compétition (Peugeot 308 TCR): Aurélien Comte, Mat’o Homola
  • Sébastien Loeb Racing (Volkswagen Golf GTI TCR): Mehdi Bennani, Rob Huff
  • Team Mulsanne (Alfa Romeo Giulietta TCR): Fabrizio Giovanardi, Gianni Morbidelli
  • Team WRT (Audi RS3 LMS): Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay
  • Yvan Muller Racing (Hyundai i30 N TCR): Thed Björk, Yvan Muller

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments