Morbidelli nyerte az úszóversenyeket Spában

dobogó2Némileg kárpótolva érezheti magát a Superstars mezőnye (és legfőképpen Gianni Morbidelli), mivel a 40 fokos hungaroringi hétvége után sikerült belefutniuk a 40 napos spái esőbe… Vagyis annak egy hétvégéjébe.

Na de kezdjük az elején!

A hungaroringi klienes beugrás után a Maserati visszaadta az egyes számú autót a régi jó légiónak, ezen belül is most Mika Salo volt a soros, és debütált a mezőnyben egy bizonyos Jeff Smith.

A Hungaroringen dupla nullás Gianni Morbidelli örülthetett a szakadó esőben a pole-nak, és csapattársa Johann Kristoffersson egészítette ki az első sort.

Vasárnap az eső fáradhatatlanul szakadt tovább, meglehetősen nehéz körülményeket teremtve. Ez abból is látszott, hogy Nico Caldarola már a felvezető körön megpördült, így az autók nem tudták felvenni a repülőrajthoz elvárt formációt, ezáltal újabb felvezető kör vált szükségessé.

A rajt után az Audik megtartották az élen a vezető pozíciójukat, és a további sorrend is több-kevésbé változatlan volt a rajtrácshoz képest. Egyedül Smith ugrott nagyobbat előre, de még ugyanebben a körben a pálya mellett találta magát – BMW-je bal elején némi kontaktnyommal.

Thomas Schöffler Camilo Zurcherben talált a futam végéig játszótársra, bár a kolumbiai sikeresen megőrizte hatodik helyét. A negyedik körtől lehettünk biztosak abban, hogy Max Pigoli ezúttal senkinek nem fog kellemetlen élményeket okozni, mivel autója műszaki hiba miatt megállt.

A futam további része viszonylag eseménytelenül zajlott, Morbidelli és Kristoffersson mögött Tonio Liuzzi ért célba a dobogós helyen. A további pontszerzők: Luigi Ferrara, Mika Salo, Camilo Zurcher, Thomas Schöffler, Andrea Larini, Stefano Gabelini, Tomas Biagi.

A változatosság kedvéért a fordított rajtráccsal kezdődő második futamon is esett az eső. Az így az élről rajtoló Andrea Larini megtartotta vezető helyét, míg csapattársa, Zurcher a második helyre ugrott előre. A két csapattárs aztán összeért, mely kisebb-nagyobb ütközések egész sorozatát indította el.

A helyzet viszonylagos normalizálódása után Salo volt a második, Liuzzi és Schöffler előtt, mögöttük Morbidelli harcolt, Ferrara, Biagi és Kristoffersson követte. Az első kör végére Morbidelli feljött a második helyre, és Liuzzi is megelőzte Salót.

Az előző futam győztese az ütközések ellenére vezető helyét megtartó Larinit támadta immár, meg is előzte. Salónak kissé hátrébb igencsak eseménydús futama volt. Larininak sem volt jobb, többen is megelőzték, később pedig fel kellett adnia, hogy lépést tartson a többiekkel, és végül a 14. helyen sikerült befejeznie a versenyt.

A végeredmény csak az utolsó körre alakult ki, melynek végén Morbidelli, Liuzzi és Salo sorrendben intette le a dobogósokat a kockás zászló. Őket a pontszerző helyeken követték: Biagi, Gabellini, Schöffler, Smith, Caldarola, Pigoli, és Domenico Ferlito.

Eredmények

A következő futamot két hónap múlva, szeptember 16-án rendezték volna Portugáliában, ám a szervezők szándéka szerint inkább egy másik pályára megy a sorozat. Információ később várható.

Comments

comments