Morbidelli főszerepben Shanghajban

tcr shanghaj Podium Race 1 vág

Fotó: tcr-series.com

Amíg a WTCC továbbra is a szünet végét várja (igaz, már csak 5 napig), a TCR immár a második versenyhétvégét rendezte, ismét a F-1 betétfutamaként, ezúttal Shanghajban.

Mióta Gianni Morbidelli megnyerte a Superstarst, azóta bárhová beteszi a lábát, szinte azonnal képes versenyt nyerni. Tavaly a WTCC-s visszatérése alkalmából a harmadik hétvégén mutatott be győztes teljesítményt, idén a TCR-ben ehhez csak két hétvége kellett neki!

Shanghajban már rögtön az elején kezdte, az időmérő megnyerésével, amin ő maga is meglepődött. Ficza Ferenc helyett a Zengő Motorsport versenyzőjeként ezen a hétvégén Tóth Norbert indult, aki a hatodik helyről nézhetett a szombati verseny elébe. Morbidelli mögül a WestCoast Racing másik két pilótája, René Münnich és Kevin Gleason rajtolhatott.

Az időmérő végeredménye.

Morbidelli saját maga számára is meglepő fölénye tovább tartott szombaton: megnyerte a versenyt. A 10 körös viadalon csapattársai követték a célban a rajtolás sorrendjében, ami egyben azt is jelenti, hogy a WestCoast Racing kisajátította a dobogót.

Franz Engstler a hatodik, Jordi Gené a hetedik, Tóth Norbert a nyolcadik, Michel Nykjaer a kilencedik helyen ért célba.

Az első verseny eredménye.

A vasárnapi verseny kissé korán rajtolt azoknak, akik élőben szerették volna nézni Közép-Európában, mivel helyi viszonylatban is reggel volt még. Szokásához híven a sorozat ismét vasárnap produkálta az izgalmasabb futamot. A fordított rajtrács következtében a 10. helyről induló Gianni Morbidelli tört utat magának a mezőnyön keresztül: mint kés a vajon. Nem sokáig állt azonban az élen, mert a motor megadni látszott magát: elment mellette a Target Compatition két versenyzője is: Stefano Comini és Andrea Belicchi. Bár Morbidellinek sikerült életet lehelnie a Hondába, visszaelőznie már nem tudta őket hosszabb távon, így végül a dobogó harmadik fokával kellett beérnie.

A szombati versenyen defektet kapó, ezért a boxban végző Pepe Oriola futott be negyediknek Nykjaer, Gleason és Engstler előtt. Tóth Norbert a 12. lett, miután SEAT-ját René Münnich felöklelte (kicsit sűrűn voltak a versenyzők a kanyarban). A németet meg is büntették utólag +30 másodpercre.

A második verseny eredménye.

A hétvég embere ezúttal a Liqui Moly Team Engstler 17 éves olasza, Lorenzo Veglia lett, aki – a hibátlan fairplay szellemében – folyamatosan harcolt a második verseny alatt, nem kis izgalmakat okozva ezzel a nézőknek és versenyzőtársainak.

Az összetett pontverseny élén jelenleg Gianni Morbidelli áll 72 ponttal, szorosan követi 70 egységgel Stefano Comini.

A következő versenyt immár Európában rendezik, a spanyolországi Valenciában, ugyanazon a hétvégén, amikor a WTCC Magyarországra látogat.

Comments

comments