Monzában Morbidelli mindent vitt

Fotó: trc-series.com

Fotó: trc-series.com

A Zengő Motorsport két autóval tért vissza a TCR-be: Az egyiket Szabó Zsolt, a másikat Davide Roda vezette a monzai hétvégén. Az olasz forduló azért is volt nevezetes az olasz szervezettségű sorozatnak, mert tulajdonképpen először voltak hazai földön, és – mint azt előző héten jelezték – az Audi mostantól nem kap több engedményt.

Bár a Zengő két autóval vágott neki a hétvégének, az időmérőn és a versenyen már csak egy volt meg, mert Davide Roda olyan bukfencet mutatott be a Lesmóban, hogy egyből nyugdíjazta vele a kocsit. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Az időmérő edzést a WestCoast Racing Hondájával Gianni Morbidelli nyerte, csakúgy mint az első és a második futamot. Az olasz mellé az első versenyen Pepe Oriola és Andrea Belicchi, a másodikon Jordi Gené és Fernando Monje állhatott fel a dobogóra.

Szabó Zsolt az első futamon a nyolcadik, a másodikon a hetedik helyen végzett.

A versenybíróság példátlan mennyiségű büntetést osztott ki, jobbára a Parc Fermé szabályainak megsértéséért. Ugyanakkor Szergej Afanasjev gondatlan ütközés okozásért kapott a következő versenyre öt helyes rajtbüntetést, míg Morbidellit kétszer is megrovásban részesítették, mivel Stefano Cominival szemben többször is megkérdőjelezhető volt sportszerűsége a második verseny alatt.

Az első verseny eredménye.

A második verseny eredménye.

A versenyek összefoglaló videói megtekinthetők itt.

A sorozat következő – egyben utolsó európai – fordulóját egy hét múlva rendezik a Salzburgringen.

Comments

comments