Módosított TCR EU végeredmény a virtuális Monzából

Kép: TCR Europe sajtóiroda

Az időpontok cserélgetése miatt előállt torlódások okán alig néhány perccel a zolderi pótforduló előtt kaptuk meg a monzai módosított végeredményt. Ennek értelmében Nagy Dániel és Mikel Azcona is elveszítette győzelmét.

A bíráskodás legalább annyira kaotikus, mint a futam volt, így aztán minden döntést felsorolni és megmagyarázni napokig tartana, ha egyáltalán sikerülne. De egy rövid vezérfonalat tudunk adni.

Akik 10 másodpercet kaptak, azt vagy kisebb lökdösődésért vagy a pályalimit többszörös figyelmen kívül hagyásáért kapták. Az első futamon Teddy Clairet egy ilyet kapott (pályalimit), akárcsak Nicolas Baert és Lewis Kent (lökdösődés). Mikel Azcona mindkettőért kapott 10-10 mp-et, Gilles Magnus meg 25-öt azért a ronda nagy lökésért a futam végén, ami Teddy Clairett fosztotta meg az első helytől. Viktor Davidovskit, Luca Filippit, Gustavo Mourát, Julien Brichét és Boldizs Bencét pedig több kisebb vétségért büntették meg, mindannyian 3×10 mp-et kaptak.

Ennek következtében a monzai első verseny végeredménye: Jimmy Clairet, Nicolas Baert, Teddy Clairet, Mikel Azcona, Gilles Magnus, Lewis Kent, Viktor Davidovski, Luca Filippi, Gustavo Moura, Julien Briché, Boldizs Bence, Abdulla Ali Al-Khelaifi, Nagy Dániel és Tom Coronel.

A második futamon Magnus és Kent 10 mp-et kapott, Teddy továbbra sem volt hajlandó rendesen bekanyarodni a sikánban, szóval itt ő már 2×10-et. Itt Baert hajtotta végre a nagy lökdösősdit, jutalma nem maradt el: 25 mp. A többiek mindannyian 3×10 mp-et kaptak, elsősorban a sikán trehány be (nem) vétele miatt, kivéve Al-Khelaifit, valamint a 3. körben az internetproblémák miatt eltűnő Julien Brichét. Ezáltal aztán az eredetileg a hetedik helyen végző Al-Khelaifi nyerte a futamot. A további sorrend: Magnus, Teddy Clairet, Nagy, Baert, Jimmy Clairet, Boldizs, Filippi, Davidovski, Kent, Azcona, Coronel, Moura, Briché.

A módosított végeredmény alapján a Yokohamák Magnust illetik meg, ha indul az Európa-kupa ötödik versenyén. Amennyiben nem indul, úgy Teddy Clairet jogosult rájuk.

Magyar Szilvia

Comments

comments