Mintha csak TCR Hungary lenne…

Fotó: Magyar Szilvia

A pénteki, jórészt szabadedzésekből álló fél nap után ma kezdetét vette az igazi munka és autóverseny a Hungaroringen. Már tegnap is általános vicc tárgya volt, hogy ez az egész kezd úgy kinézni, mintha TCR Hungary rendezvény lenne, és néhány külföldi nevezőt beengedtek volna a magyar mezőnybe, s mindennek lenne betétfutama a DTM.

Ez azonban nem vicc, teljesen komolyan 26 fősre duzzadt a TCR mezőny, benne nem kevesebb mint 8 magyarral, köszönhetően annak, hogy az ETCC autók teljesen kompatibilisek a TCR szabályrendszerével. Név szerint a Zengő Motorsport színeiben György Anett, Tóth Csaba, Nagy Dániel (SEAT) és Ficza Ferenc (KIA Cee’d), a M1RA színeiben Michelisz Norbert és Tassi Attila, a Unicorse színeiben Jedlóczky Márk (Alfa Romeo Giulietta), és a Botka Rally Team-ben Bernula István (KIA Cee’d). Megjöttek tehát a KIA-k a mezőnybe.

Miután Rob Huff autóját múlt heti bukása után javíthatatlannak minősítették, ő is kapott egy újat, mint Tassi Attila. A régi és új nevezőkből felálló népes mezőny már két szabadedzésen van túl, természetesen a pályaismeretében és tapasztalatában is verhetetlen Michelisz Norbert futotta a legjobb időket.

Az időmérő edzést ma délután 16:50-től, a versenyeket holnap reggel 9-től, illetve 13:00-tól lehet figyelemmel követni.

Magyar Szilvia

Comments

comments