Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini a Hyundai-nál

Fotó: Hyundai Official

A magyar versenyző öt év után márkát vált, és 2018-ban már a Hyundai, egészen pontosan a BRC Racing Team színeit fogja képviselni a WTCC és a TCR összeolvadásából létrejövő Túraautó Világkupán.

Néhány nappal ezelőtt az olasz motorsport.com már megszellőztette, ma pedig hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint Michelisz Norbert két év után távozik a gyári Honda alakulatától, és a japán márkát öt közös esztendőt követően leváltva, a Hyundai versenyzőjeként folytatja majd a pályafutását a WTCR-ben, a 2009-es világbajnok, Gabriele Tarquini csapattársaként.

A 2017-es WTCC-szezon ezüstérmese és a rutinos olasz versenyző a BRC Racing Team csapatát fogja alkotni – utóbbinak ráadásul már igencsak komoly tapasztalta van a Hyundai i30 N TCR-autót illetően, miután tavaly az egész év folyamán teszt- és fejlesztőversenyzői szerepkört töltött be a dél-koreai márka versenyprogramjában, valamint Alain Menuhöz hasonlóan többek között a TCR Nemzetközi Széria utolsó két versenyhétvégéjén, Kínában és Dubajban éles versenykörülmények között is pályára vihette a gépet, amely rendkívül erősnek bizonyult.

“Miután tavaly vezető szerepet töltöttem be az i30 N TCR tesztelésében, nagyon jól ismerem az autót.” ˗˗ mondta az 55 éves Tarquini. ˗˗ “Ez a szezon fantasztikus lehetőség lesz arra, hogy a rendelkezésre álló tapasztalatunkkal az új bajnokság élvonalában legyünk. Újra egy teljes szezonnyi versenyzés előtt állok, amely nem lesz egyszerű, ugyanis biztos vagyok abban, hogy kemény és versenyképes bajnokság fog kikerekedni.”

Michelisz Norbert ˗˗, aki a WTCC-ben a világbajnoki második helye mellett két Yokohama Trophy-győzelmet is a magáénak tudhat 2012-ből és 2015-ből ˗˗ pedig így kommentálta a hírt a hivatalos sajtóközleményben: “Ugyanazok az érzéseim, mint anno, a pályafutásom legelején. Egy új csapatnál dolgozom, egy új autóval és egy új bajnokságban. Ez egy új kihívás, amely motiválóan hat rám. Már nagyon várom, hogy újra Gabrielével együtt dolgozzak és még az első futamok előtt tanuljak a tapasztalataiból. Tavaly pedig bebizonyosodott, hogy az i30 N TCR és a BRC Racing Team egy olyan csomagot alkot, amelyet le kell győzni, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy a győzelmek mellett a bajnoki címért is harcolhatunk az idei szezonban.”

Emellett a 33 éves magyar versenyző azt is elárulta az Index.hu-n vezetett blogjának legújabb bejegyzésében, hogy abban a szerencsés helyzetben volt, hogy több ajánlat közül kellett választania. Ugyanakkor nagyon hálás a Honda gyári csapatának ˗˗, amelynél az előző két WTCC-szezont töltötte ˗˗, amiért eljuthatott addig, hogy a világbajnoki címért küzdhessen, illetve, hogy a mostani döntését a japánok megértően és nagy empátiával fogadták. Döntésében az motiválta, hogy az új Honda Civic TCR-ral teljesített teszteket követően és a megérzése alapján a Hyundai bizonyult a legjobb választásnak.

Michelisz továbbá arra is kitért, hogy a következő két hónap a tesztelésről fog szólni, amelynek révén bőven lesz ideje arra, hogy megismerkedhessen az autóval. Végül pedig beszélt a saját csapatáról, a tavaly a TCR-ben indult M1RA-ról ˗˗ a kecskeméti központtal rendelkező alakulat kapcsán annyit írt, hogy dolgoznak annak a jövőjén, és mindenképpen a legelőnyösebb opciót szeretné választani.

A WTCR 2018-as idénye április 7-8-án rajtol majd el Marokkóban, majd három héttel később már a Hungaroringen folytatódik. Áprilistól novemberig a mezőny összesen négy kontinenst fog érinteni, és minden egyes versenyhétvégén két időmérő edzést és három futamot rendeznek majd.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

 

Comments

comments