Michelisz dobogója az első versenyen

Fotó: Schneider Erika

Kettős győzelmet aratott a Münnich Motorsport az első futamon Yann Ehrlacher vezetésével, miközben Michelisz Norbert dobogóra állt.

Pár órányi szünet pedig már sor is került az első futamra. A piros lámpák elalvását követően hiába rajtolt jól az élről Michelisz Norbert, az első kanyarban Esteban Guerrieri fordult el az élen, majd lefele a kettes kanyarhoz a magyar és az argentin pilóta, valamint a másik BRC-Hyundaijal versenyző Gabriele Tarquini összeakadtak, így a két a hyundaios veszített néhány pozíciót, az élre pedig Guerrieri csapattársa, Yann Ehrlacher tört.

Az első kör végén a francia pilóta vezette a versenyt Guerrieri, Yvan Muller, Michelisz Norbert és Rob Huff előtt. Néhány körrel később Michelisz már elkezdte üldözni Mullert, miközben Nagy Dani Tarquinitvel tett ugyanígy a hatodik helyért. Az ötödik kör elején aztán Michelisznek volt egy merész próbálkozása Muller mellett a célegyenes végén, azonban besokallt, így a kanyarkijáraton a négyszeres világbajnok vissza tudta venni a pozíciót.

Valamivel féltáv után két ütközés is történt: előbb Fabrizio Giovanardi és Nathanaël Berthon akadtak össze, majd a célegyenes végén Benjamin Lessennes kiforgatta James Thompson Hondáját – a négy versenyzőből azonban mindennek ellenére csak egynek, név szerint Giovanardinak kellett kiállnia.

Az utolsó előtti körben Michelisz egy újabb kemény támadást indított a célegyenesben Muller mellett, de a BRC-Hyundai pilótája ezúttal már sikerrel is járt: megelőzte a franciát és átvette a harmadik pozíciót.

Noha szinte az egész táv alatt viszonylag közel voltak egymáshoz az első két pozícióban Ehrlacher és Guerrieri, de az utolsó körben néhány pillanat erejéig szorossá vált a helyzet. Azonban végül nem történt komolyabb ütközet kettejük között, így Ehrlacher megszerezte első WTCR-győzelmét Guerrieri és Michelisz Norbi előtt, aki megszerezte az idei első dobogós helyezését.

A negyedik helyen Yvan Muller látta meg a kockás zászlót Huff és Tarquini előtt, Nagy Dani pedig végül megőrizte a hetedik helyét. Jean-Karl Vernay a 11. helyről felkapaszkodva lett a nyolcadik, az első tíz sorrendjét Thed Björk és a Boutsen-Ginion Racing belgája, Benjamin Lessennes tette teljessé.

Tassi Attilának sajnos nem alakult valami jól a futam, csak a 19. helyen ért célba, míg Szabó Zsolt az egyetlen állva maradt Zengő-CUPRA-val a 22. pozícióban zárt. Nagy Norbi ütközött a márkatárs John Filippivel a rajt után, az egyes kanyarban, ami miatt rövid időn belül mindketten feladták a versenyt, hasonlóan Giovanardihoz, Morbidellihez és Coronelhez.

Végeredmény: Ehrlacher, Guerrieri, Michelisz, Muller, Huff, Tarquini, Nagy Dániel, Vernay, Björk, Lessennes, Bennani, Berthon, Thompson, Vervish, Panis, Oriola, Comte, Shedden, Tassi, Homola, Dupont, Szabó.

Nem ért célba: Giovanardi, Filippi, Mrbidelli, Coronel és Nagy Norbert.

A WTCR-program magyar idő szerint vasárnap délelőtt 10 órától folytatódik a második időmérő edzéssel.

Kováts Olivér

Comments

comments