Menu Valliant – újratöltve

MenuA képzavar a címben ne tévesszen meg senkit, nagyon is valós és komoly dolgokról van szó. A népszerű képregény figura, Michel Valliant után az egész Chevrolet csapatot átfazonírozták. Alain Menu és Eric Neve beavat a részletekbe.

Az ’50-es évek népszerű képregényhőse, Michel Valliant újra feltűnik az újságosoknál/könyvesboltokban idén novemberben, amikor is a csapatával együtt átköltözik a főszereplő a Forma-1-ből a WTCC-be. Menu gyerekkorában sokat olvasta ezeket a kiadványokat, és arról álmodozott, hogy egyszer majd a Forma-1-ben fog versenyezni. Nos, ha ez az álom nem is vált valóra, valahogy mégis összefonódik sorsa a képregény főszereplőjének sorsával.

A teljes Chevrolet csapatot átalakították a portugáliai WTCC futamra, hogy életre keltsék a képregénybeli történetet. A főszereplő Alain Menu lesz, a bátyja, és egyben a csapattulajdonos Eric Neve, a Valliant csapatot természetesen a Chevi átfestett autói „játsszák”, háttérszereplőkként az átfestett/átmatricázott kamion, az új kezes-lábasok és a belülről is átfazonírozott garázs tűnik fel.

„Teljes átalakuláson mentünk keresztül – mondja Eric Neve. – Alain overálja, a csapat egyenruhája, az autó kinézete, a kamion és a garázs. Meg fogjuk látogatni a Michel Valliant Club-ot is Brüsszelben. A legfőbb ok, amiért ezt csináljuk az, hogy népszerűsítsük a világbajnokságot. Mert tudjuk, hogy ezek a képregények az emberek könyvespolcán maradnak a következő generációra.”

„Egyszerre vagyok boldog és izgatott – nyilatkozta Menu, – mert Michel Valliant egy nagyszerű része volt az ifjúságomnak. Amikor gyerek és tinédzser voltam, elolvastam az összes képregényt, és arról álmodoztam, hogy egy napon majd F-1-es pilóta leszek. Megszemélyesíteni Michel Valliant-t valami sosem várt dolog számomra.”

Comments

comments