Megvan az Audi WTCR kvartettje

Fotó: Schneider Erika

Az Audi sajtóosztálya ma délelőtt 11 órakor hivatalosan is bejelentette gyári támogatott kvartettjét: a már ismert hármas, Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay és Frédéric Vervisch mellé egy másik TCR Germany versenyző csatlakozik majd, a holland Niels Langeveld.

Langeveld neve több szálon is kapcsolódik azokhoz, akiket már ismerünk, én jelen pillanatban a SEAT León európa-kupás szereplését említeném meg, ahol a B3 csapatával is találkoztak a pályán, de a nagy csatákat a TCR International-ből és a TCR Europe-ból ismert Stian Paulsennel vívta a holland. Az utóbbi néhány évet a TCR Germany-ban töltötte, rendre a mezőny elejében végezve, a kezdetektől Audival. A Volkswagen friss igazolásában, Benjamin Leuther-ban régi mezőnytársára talál majd.

A két csapat, akik a 4 gyári támogatott Audit fogják futtatni, a két tavalyi alakulat lesz, a Leopard Racing Audi Sport Team és a Comtoyou Racing Audi Sport Team. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a Comtoyou külön név alatt, másik márkával fog-e fizetős versenyzőket is futtatni.

A WTCR mezőnye eddig úgy néz ki, hogy négy Hyundait, négy Lynk&Co-t, négy Hondát, két Alfa Romeót, négy Volkswagent és négy Audit jelentettek be, melyek közül az Alfa Romeót leszámítva mind gyári támogatott alakulat, egy olyan koncepcióban, ahol elvileg nincsenek gyári csapatok.

Magyar Szilvia

Comments

comments